Partenerul tău de cuplu este o persoană extrovertă? Ce trebuie să știi ca să-l înțelegi mai bine

O persoană extrovertă poate veni cu anumite provocări care te destabilizează. Ce se întâmplă când vorbim despre un cuplu.

Ești și tu foarte volubilă, deschisă, sociabilă sau mai degrabă te-ai descrie ca fiind introvertă? Când formezi un cuplu cu o persoană extrovertă n-ar fi imposibil să apară factori declanșatori care să apese butonul abandonului sau al deprivării emoționale. Să ai senzația că nu contezi, nu ești importantă, că partenerul se concentrează prea mult pe exterior și oamenii din jurul său. Câteva informații despre mecanismele extroverților ar putea să aducă sens și, de ce nu, puțină liniște.


Au profunzime

Chiar dacă sunt sufletul petrecerii, cunosc mulți oameni și le place să își extindă cercul social, asta nu înseamnă că extroverții sunt superficiali. Pot avea profunzime, valori și principii morale foarte puternice, să fie parteneri pe care te poți baza și alături de care să construiești un viitor consistent.

Așa se încarcă

Sigur că au momentele lor de solitudine, de introspecție, de timp personal. Doar că spre deosebire de introverți care își încarcă bateriile fără a avea oameni în jur, extroverții obțin conectare, își realimentează resursele în cercuri uneori chiar foarte mari de prieteni. Fără interacțiuni repetate e ca și cum pui o plantă într-o încăpere fără ferestre și nu o mai uzi. La fel se va usca și extrovertul, precum planta.


Identitatea sa…

… este formată și din aceste componente. Să îi iei socializarea, să îl izolezi, înseamnă să îl anulezi ca individ. Dacă l-ai întreba cine este, cum s-ar putea descrie, probabil că de la primele cuvinte va spune că e sociabil, îi plac petrecerile, să aibă cât mai mulți prieteni. Să încerci să îl schimbi, să îl atragi într-o dinamică de relație unde să fiți preponderent doar voi doi nu va funcționa. Chiar de la începutul relației el va fi foarte deschis și dornic să te integreze în cercul lui de apropiați, să plecați mult în weekend-uri și vacanțe în grup mare.

Profesia îi susține personalitatea

Sau invers. Nu vei întâlni un extrovert care să aibă o meserie care să nu implice contactul cu oamenii, negocierea, dezvoltarea de relații. Ceea ce îl face destul de descurcăreț, este oricum plăcut, carismatic și ca atare când are nevoie i se deschid uși. Un avantaj și pentru tine căci rezolvarea de probleme nu îi creează impedimente majore.


Antrenament pentru conectare în cuplu

Cu cei din jur este empatic (dacă nu discutăm de un narcisic), înțelege emoțiile, trăirile celorlalți și nu va fi greu să pună asta în practică și cu tine în cuplu. Mai mult, nu va trebui să îi scoți cuvintele cu cleștele atunci când e supărat, când îl deranjează ceva. Comunicarea reprezintă unul dintre punctele sale forte și va fi transparent astfel încât să știi unde te poziționezi în relație, dar și care e problema cu care vă confruntați.


Reziliență și risc

Un extrovert are o disponibilitate mai mare decât un extrovert să își asume riscuri, fără să fie vorba despre inconștiență. Fiind dispus să încerce, să își stabilească obiective mai îndrăznețe și creșterea profesională sau personală este favorizată. De asemenea face față mai bine încercărilor vieții și prin optimism dar și prin plasa de siguranță socială care este bogată în contacte.

Citește și:
Tipul de întâlniri care nu necesită efort și au impact pozitiv în relație

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle