Partenerul tău de cuplu este în doliu sau are o perioadă grea? Ce să nu îi spui deși crezi că-l ajuți

Partenerul tău este în doliu sau trece prin clipe grele. Vrei să îl ajuți, dar uneori bunele intenții fac mai mult rău.

Partenerul tău de cuplu este în doliu sau are o perioadă grea? Ce să nu îi spui deși crezi că-l ajuți

El suferă și ție îți este greu să îl vezi așa. Ai vrea să îl ajuți, dar punctual nu ai cum căci nu depinde de tine. Poate că a pierdut pe cineva drag, și e în doliu, o persoană apropiată e bolnavă. Trece printr-o criză existențială, se luptă cu stări de anxietate, de depresie, cariera sa este în pericol. Mai ales acum, în contextul pandemic, provocările sunt și mai multe și mai mari. Tu te simți neputincioasă, iar la îndemână sunt vorbele. Îi face bine să te știe aproape, iar pentru asta e necesar ca tu să eviți câteva greșeli care e posibil să îi adâncească și mai mult starea.

Ești puternic, treci tu și peste asta

Da, poate fi o persoană puternică, independentă, curajoasă, care realizează orice își propune și face față încercărilor grele cu care se confruntă. Dar asta nu înseamnă că nu poate avea momente de vulnerabilitate, disperare, că nu suferă și are nevoie de timp să digere emoțional cele întâmplate.

Asta a fost soarta

Sau persoanele credincioase o pot recadra cu așa a vrut Dumnezeu. Se simte furios sau chiar nefolositor. Iar plasarea responsabilității pe o sursă divină sau karmică nu îl va ajuta cu nimic și nu îi va calma tumultul interior. Mai ales dacă a depus efort semnificativ și a încercat să schimbe din răsputeri deznodământul trist care s-a produs.

Nu plânge

Simplul fapt că o face în fața ta este un act de vulnerabilizare și de încredere. Se simte confortabil cu tine, în siguranță astfel încât să dea frâu liber tristeții. Nu îi lua acest cadru în care se simte protejat. Sau momentul când intră autentic în contact cu emoțiile sale. Mai ales că pentru unii bărbați este greu să plângă, să își dea voie să simtă, din acel principiu al masculinității toxice.

Îmi pare rău că ți s-a întâmplat, dar stai să vezi la mine

Și începi și compari poveștile. Un fel de concurs al dramelor, cine a suferit mai mult, povestea cui e mai crudă și dură. Sau cât de greu ți-a fost ție, că încă suferi și ești marcată în continuare de ceea ce ai pățit. Brusc devii tu o victimă neajutorată care are nevoie de suportul lui, pe când acesta era momentul în care era vorba despre el și nu despre tine. 

Nu mai suferă, e într-un loc mai bun

Poate că persoana care a plecat nu mai suferă, iar asta ar fi, să spunem (într-un mod dur), un ajutor pentru ea. Dar nu e și pentru partenerul tău. El îi plânge dispariția, poate nici nu crede în acel loc mai bun, și cu siguranță și-ar fi dorit-o alături. Toate aceste fraze sunt în final pentru tine… pentru a gestiona tu faptul că îți este dificil să îl vezi așa. Ca să poți depăși o suferință e necesar să treci prin ea, nu să o ocolești.

Citește și:
Cum să nu te cerți dacă vrei să îți protejezi relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle