Partenerul îți spune că ești morocănoasă? Obiceiuri pe care să le dezvolți în prima parte a zilei pentru o stare de spirit mai bună

Starea ta de spirit poate fi influențată semnificativ în mod pozitiv de aceste obiceiuri simple. Cultivă-le în fiecare zi.

Partenerul îți spune că ești morocănoasă? Obiceiuri pe care să le dezvolți în prima parte a zilei pentru o stare de spirit mai bună

Ziua bună se cunoaște de dimineață? Nu mereu. Câteodată se întâmplă lucruri care nu sunt în controlul tău, ce reprezintă o surpriză frumoasă care îți descrețește fruntea. Și o zi care părea sumbră se transformă într-un spectacol de lumini. Alteori e necesar să lupți tu cu gândurile negative. Și cu siguranță poți tu să reduci tensiunea, anxietatea, stresul prin diverse obiceiuri care ar trebui să devină parte din rutina ta zilnică, ba chiar un stil de viață. Avantajul? Le poți pune în practică de oriunde, oricând. Iar atitudinea morocănoasă, norișorul negru care se regăsește deasupra capului oriunde ai păși, se disipă ca prin minune. Doar că una intenționată, cultivată prin consecvență.

Ieși la plimbare

Dimineața îți bei cafeaua în bucătărie sau în sufragerie, cu ochii la televizor, la știri, sau ancorată în telefon pe aplicațiile social media. Cum ar fi să te îmbraci comod, lejer, să iei cafeaua la pachet, și să faci o plimbare de 20-30 de minute? Să te bucuri de razele soarelui, ciripitul păsărelelor. Dacă ai un parc aproape de casă, cu atât mai bine. Dimineața ta înseamnă beznă, căci soarele încă nu a răsărit? Ar fi minunat dacă poți sincroniza plimbarea cu răsăritul. Nici așa nu se poate? Atunci poți aplica punctul următor.

Să nu faci nimic

Adică efectiv bea cafeaua în liniște, fără să faci nimic, fără să te gândești la ceva anume. Un nimic în care lumea se pune pe pauză. În care tu îți dai minute bune de răgaz, în care te oprești.

Respirație

Să respiri este ceva natural, automat. Respirația conștientă înseamnă un antrenament al atenției în care te focusezi pe modul în care aerul intră pe nări, e cald sau rece, îți umple plămânii, abdomenul se umflă. Cum se întredeschid buzele și elimini aerul, abdomenul coboară. Lent, concentrată pe proces, pe exercițiul de respirație.

Jurnalul recunoștinței

Setezi mintea să funcționeze pe pozitiv printr-un antrenament care poate dura și 1 minut. Fă-ți un jurnal special în care să scrii în fiecare dimineață cinci lucruri pentru care ești recunoscătoare. Iar seara poți ridica miza cu cinci lucruri bune care s-au întâmplat peste zi.

Jurnalul ca în adolescență…

… sau copilărie înseamnă să consemnezi tot ce îți trece prin cap, te preocupă puternic sau ți s-a întâmplat. Ai zice că e o modalitate de a râcâi și mai mult problema. Dar astfel scoți din minte ce te macină, eliberezi furia sau tristețea, te ajută să ai mai multă claritate asupra problemelor, să îți vezi nevoile și apoi să fie deschis drumul către modalități sănătoase de a le împlini, a creiona soluții.

Joacă-te

Ce fel de joacă acum la maturitate? Dacă ai un cățel sau o pisică sigur că animalul de companie va fi bucuros să primească atenția ta și cât de bătrân e tot mai există acolo în el o parte ludică. Ai un copil mic? Joaca alături de fiica sau fiul tău va fi un moment de conectare superb. Te mai poți juca individual completând un puzzle, colorând o pictură pe numere.

Meditația

Sunt atâtea aplicații și meditații ghidate pentru care e suficient să aloci și cinci minute, nu neapărat o perioadă mai lungă de timp. Eventual poți crește gradual durata meditației.

Treabă și ceva pentru tine

Dimineața este momentul când strângi și faci curat în bucătărie după pregătirea cinei? Asta îți sabotează timpul pe care l-ai putea aloca la nivel personal? Pune căștile și ascultă o carte audio sau un podcast. Dar ceva frumos, relaxant, interesant și obligatoriu într-o notă pozitivă.

Citește și:
Gesturi frumoase în cuplu pe care apoi partenerul le folosește ca să te manipuleze

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle