(P) Fericirea și longevitatea. Ce au în comun?

Vrei să trăiești veșnic? Știința nu a descoperit încă soluția, dar a găsit câteva metode prin care poți să îți mărești șansele. „Secretele” pentru prelungirea și îmbunătățirea vieții sunt mai accesibile decât ai crede.

(P) Fericirea și longevitatea. Ce au în comun?

1. Fii fericit!

A fi fericit contribuie la îmbunătățirea calității vieții dar și la prelungirea ei. Emoțiile pozitive sporesc sănătatea fizică în mai multe feluri. Regiunile din creier responsabile cu fericirea, se ocupă și cu buna funcționare a vaselor de sânge și cu reglarea nivelului de stres.

Literatura științifică a detaliat cum diverse emoții negative au impact asupra corpului. De exemplu expunerea constantă la stres și frică provoacă boli ale inimii, atac de cord și diabet. Furia cronică și anxietatea afectează negativ sănătatea cardiacă.

1

2. Relații sociale armonioase

Potrivit celui mai lung studiu despre bunăstare și fericire derulat de Harvard pe o perioadă de peste 75 de ani, conexiunile sociale armonioase sunt foarte importante pentru sănătatea noastră fizică și emoțională. Persoanele care sunt mai apropiate de familie, prieteni și comunitate sunt mai fericite, mai sănătoase și mai longevive decât persoanele izolate.

O altă lecție a cercetătorilor Harvard este că numărul de prieteni pe care îl avem nu este deloc important; și nici dacă suntem sau nu într-o relație serioasă. Ce contează cu adevărat este calitatea relațiilor. Traiul în conflict s-a dovedit a fi foarte nociv pentru sănătate. De exemplu, căsniciile în care au loc multe certuri și afecțiunea dintre soți lipsește, sunt chiar mai dăunătoare decât experiența unui divorț.

2

3. Găsește echilibrul între viață personală și cea profesională

Daca experiențele profesionale pozitive și viața personală se îmbină, suntem mai buni, mai sănătoși, mai productivi și mai longevivi. Din cauză că petrecem o mare parte din zi la locul de muncă, acesta trebuie să ne ofere confort, siguranță, satisfacție și de ce nu, fericire.

3

4. Învață ceva nou în fiecare zi

Mai multe studii au confirmat că educația contribuie la ocrotirea sănătății. Stimularea intelectului, la orice vârstă menține tinerețea minții și a corpului. Persoanele cu o educație bună au tendința de a se supune mai puțin factorilor nocivi care distrug sănătatea. În cazul persoanelor analizate de cercetătorii Harvard pe o perioadă de 75 de ani, lipsa educației a contribuit la scăderea duratei de viață a oamenilor cu până la 10 ani.

Așadar, fericirea – compusă din starea de bine, relațiile armonioase cu cei din jur și evoluția constantă – este un factor foarte important în viața noastră. Fie că vrem, fie că nu, prezența ei ne poate vindeca, iar absența ei ne îmbolnăvește. Puterea gândirii pozitive este un concept cunoscut de mult timp. Însă acum, știința descoperă argumentele care să o susțină.
Legătura dintre fericire și longevitate este una foarte strânsă și trebuie să ținem cont de ea dacă vrem să ne prelungim viața.

4

Tu cum stai cu nivelul de fericire? Fă-ți testul fericirii pe platforma eJobs și descoperă ultima campanie care își propune să crească nivelul de fericire al românilor la muncă dar și în afara ei. Parte dintr-o inițiativă strategică pentru creșterea nivelului de satisfacție vis-a-vis de viața profesională din România, eJobs ridică întrebarea „Ești fericit?'. Răspunsul poate oferi soluții care să îți îmbunătățească viața și chiar să te facă mai longeviv.

http://ejobs.ro/happy

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle