Open Call: Teatrul Improbabil caută povești nespuse ale Bucureștiului într-o nouă stagiune sonoră

Teatrul Improbabil, primul teatru sonor independent din România, pregătește o nouă stagiune.

Open Call: Teatrul Improbabil caută povești nespuse ale Bucureștiului într-o nouă stagiune sonoră

Ne-am întrebat dacă noi cunoaștem cu adevărat Bucureștiul. Dacă știm ce se ascunde în miezul lui, dincolo de Micul Paris, Calea Victoriei și alte umbre ale istoriei care atârnă greu de el, dincolo de cât ne lasă orașul să vedem.

Uneori pare că acest oraș e un părinte a cărui copilărie nu o știm. O copilărie pe care o ascunde cu grijă undeva sub șinele tramvaiului 1, în torpedoul unui Logan galben, sau la fundul lacului IOR.

Stagiunea „Rezidență: București” a apărut dintr-o dorință aproape narcisică: vrem să-l descoperim pe acest părinte cu toată vulnerabilitatea lui în mijlocul unei nopți, cu tot ce are de ascuns în betoanele gri, cu toată fragilitatea lui într-o zi de caniculă. Vrem să auzim ce are de spus acest oraș.

Iată de ce, Teatrul Improbabil invită dramaturgi, scriitori, oameni ai cuvântului și rezidenți ai Bucureștiului să se facă auziți cu povestea lor despre orașul în care locuiesc. Lansăm un open call pentru cei care au ceva de spus despre București și vor să scrie un text pe care să-l aducem împreună la viață, în forma unui spectacol de teatru sonor.

Pentru a ajunge mai aproape de miezul orașului, Teatrul Improbabil va ghida patru rezidenți printr-o serie de workshop-uri cu mentori internaționali: Duncan Macmillan (dramaturg și regizor, UK), Katie Mitchell (regizoare, UK) și Mihaela Michailov (dramaturgă). Cu ajutorul lor, participanții vor învăța mai multe despre procesul de documentare, structuri narative în teatru, scrierea creativă.

Mai mult de atât, fiecare rezident va avea ocazia să colaboreze în procesul de scriere al textului cu unul dintre cei patru regizori români care ni se alătură pe post de curatori: Catinca Drăgănescu, Radu Iacoban, Eugen Jebeleanu și Andrei Măjeri. Ei vor împărți din experiența lor de lucru cu textul contemporan și cu participanții, dar vor și regiza cele patru spectacole sonore din cadrul stagiunii.

Înscrierile sunt deschise în perioada 15 martie – 2 aprilie 2023. Mai multe detalii despre cum aplici, condiții și perioada desfășurării stagiunii, găsești aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle