Oare le-ai conștientizat? Experiențe dureroase în dragoste care te fac să fugi de bărbați

Nu vrei să mai auzi de dragoste și de bărbați? Privește în trecut la acele experiențe dureroase care te-au făcut să-ți pierzi încrederea în relații.

Pe de-o parte ți-ai dori să fii cu cineva, să experimentezi iubirea, siguranța, liniștea unui cuplu. Pe de alta nu ai curaj nici măcar să încerci. Poate nici nu ieși la întâlniri și refuzi orice posibilitate de a cunoaște pe cineva. Ai avut anumite experiențe dureroase care te-au marcat atât de tare, încât acum eviți cu îndârjire să te expui, să fii vulnerabilă, să fii rănită din nou. Așa că te cufunzi în muncă, sport, diverse hobby-uri sau activități care favorizează fuga și te mențin atât de ocupată încât să nu ai timp de nimeni altcineva. Ca să te vindeci e necesar să privești în urmă, la situațiile singulare sau cu efect cumulativ care au contribuit la starea ta din prezent.


Nu își dorește ceva serios…

… și îți comuncă asta după ce ați ajuns în pat de mai multe ori. Spune că nu caută o relație, nu e pregătit pentru asta, nu se gândește la un viitor alături de cineva. Dar nu setează limitele de la început, astfel încât să știi la ce te aștepți ori care sunt regulile interacțiunii dintre voi. Și dacă e ok pentru tine să intri în joc doar pentru plăcerea fizică și atât. Inițial se comportă ca la orice început de poveste, poate chiar îți dă speranțe în sensul unei relații, te curtează insistent. Ca apoi, după o vreme, să îți transmită cum stau lucrurile cu adevărat pentru el.


Minciuna

Este dureros să primești informații care nu au nicio legătură cu realitatea, sau să ți se ascundă informații care sunt esențiale, de exemplu că e căsătorit, are copii, e logodit sau într-o relație. Promisiunile neîndeplinite că își va încheia actuala relație pentru a fi cu tine intră de asemenea la categoria de manipulări și minciuni cu care unele femei s-au confruntat.

Dispariția fără urmă

Sau ghosting în termenul său consacrat poate veni ca un adevărat șoc, întrucât nu ai niciun indiciu care să îți dea de gândit. Persoana pur și simplu nu te mai sună, nu îți răspunde la telefon sau mesaje. Și-a strâns hainele când tu nu erai acasă și a dispărut. Trebuia să vă vedeți într-un loc anume și nu a mai apărut. Îl așteptai să te ia de acasă și nu a mai sosit. Evident că inițial te întrebi dacă nu cumva a pățit ceva, ești îngrijorată, până să realizezi că volatilizarea din viața ta are legătură cu imposibilitatea lui de a-și asuma responsabilitatea unei despărțiri, imaturitate și lașitate.


Persoana de siguranță

Bărbatul are tendința de a cere pauze în care încearcă alte relații cu alte femei, curtează pe altcineva. Sau dorește libertatea de a avea mai multe opțiuni întrucât nu e convins în ceea ce te privește. Pe scurt devii acea persoană de siguranță la care el se întoarce ori de câte ori nu îi merge cu altcineva sau nu a avut succes în găsirea unei noi partenere. Denumirea oficială este de benching.

Amăgirea…

… sau breadcrumbing înseamnă că nici nu te vrea, dar nici nu te lasă în pace. Ci te ține caldă dând semne din când în când, nu neapărat elaborate. Nu presupune un mare efort, ci mai degrabă mesaje ocazionale cu substrat clar de flirt, prin care să îți dea speranțe și să-și lase ușa deschisă dacă vreodată dorește să revină. Ori doar ca modalitate de a-și hrăni orgoliul.


Citește și:
Prima impresie contează pentru tine? Ce să eviți dacă nu vrei să iasă un dezastru

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle