O rutină clară în cuplu, valabilă în fiecare dimineață, vă va scuti de discuții inutile, emoții negative și timp folosit ineficient.
De regulă cuvântul rutină provoacă panică sau dezgust. Este asociat cu plictiseala, ceva care nu face plăcere cu adevărat, lipsa de spontaneitate și sclipici în viața de zi cu zi. Însă rutina poate fi de fapt structură, predictibilitate, senzația grozavă că te poți baza pe celălalt, claritate și chiar multă eficiență ce lasă loc pentru activități sau interacțiuni foarte plăcute.
S-a întâmplat ca în diferite certuri să vă reproșați ceea ce faceți, respectiv că ba tu faci mai mult, ba el este copleșit? Având o structură a dimineții negociată și clarificată anterior eliminați această judecată de valoare care aduce cu sine un cumul de emoții negative.
Vreți să alergați împreună? Să faceți exerciții fizice acasă în doi? Sau tu să faci yoga, iar el să meargă la sală o oră? Cum responsabilitățile dimineața sunt bine structurate, fiecare dintre voi are timp și de diferite activități care îi plac, sunt sănătoase și îi dau energie.
Mereu aveați senzația că dimineața sunteți în cea mai mare viteză și treceți unul pe lângă altul? Rutina de dimineață poate impune și timp pentru voi sau întreaga familie. Să vă beți cafeaua stând de vorbă, micul dejun cu toții, un tip de conexiune de care vă era dor.
Vă puteți propune ca dimineața, la cafea, să puneți țara la cale pentru ce se va întâmpla la cină, să stabiliți o ieșire în oraș seara sau ce altceva mai e necesar de rezolvat. Doar că discuția nu va fi pe fugă, la telefon, între două ședințe, ci față în față, în liniște.
Rutina de dimineață este un inamic cât se poate de clar al amânării. Nu mai amânați să faceți sport, să luați micul dejun, să faceți lista de cumpărături și ca atare ajută la construirea de obiceiuri sănătoase și utile.
Niciunul dintre voi nu e grozav la capitolul prioritizare? Iată o ocazie de a exersa această abilitate încă de la prima oră a zilei. Mereu erați în întârziere tocmai pentru că dimineața era un amalgam de lucruri făcute în paralel sau nu în ordinea corectă? Știți deja ce nu funcționează, găsiți ce ar putea funcționa mai bine pentru voi.
Atât în relație tu cu tine, dar și în relație tu cu partenerul. Rutina de dimineață aduce predictibilitate știind clar cine face cafeaua, cine pregătește micul dejun, cine se ocupă de copii sau iese cu cățelul la plimbare. Este redus haosul și se induce o stare de confort.
Pe lângă micul dejun rutina de dimineață implică în paralel pregătirea unei gustări pe care nu o veți mai cumpăra din oraș? Cafeaua la pachet băută în mașină sau un smoothie nutritiv? Astfel sunt evitate cheltuieli suplimentare care în decurs de o lună pot însemna o sumă frumușică.
Foto: PR