Numele și fotografia Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, au dispărut brusc de pe site-ul companiei media pe care o conduce

Numele și fotografia Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, au dispărut subit de pe site-ul imperiului media pe care aceasta îl controlează.

Numele și fotografia Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, au dispărut brusc de pe site-ul companiei media pe care o conduce

Numele și fotografia Alinei Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, au dispărut subit de pe site-ul imperiului media pe care aceasta îl controlează, National Media Group (NMG).

Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, a fost o prezență constantă în secțiunea dedicată Consiliului de Administrație a National Media Group (NMG), dar informațiile despre ea au dispărut brusc – pe fondul temerilor de sancțiuni ce ar putea fi impuse de Occident.

Această decizie de înlăturare a informațiilor despre Kabaeva are cu siguranță legătură cu anunțul că vor exista sancțiuni impuse celor două fiice ale lui Vladimir Putin, dar și a numeroaselor solictări transmise de liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, care a solicitat în numeroase dăți acțiuni occidentale împotriva puternicei „prese de propagandă” a Kremlinului.

Alexei Navalnîi a indicat în mod special grupul de televiziune și ziare al lui Kabaeva, argumentând că este cel mai probabil deținut chiar de Vladimir Putin personal. Salariul ei a fost estimat la aproape 8 milioane de lire sterline pe an.

„Vreau să vă reamintesc că National Media Group, care deține cea mai mare parte a acestui aparat de minciuni, îi aparține, fără îndoială, lui Putin personal și, ca atare, este chiar condus oficial de amanta lui Putin, Alina Kabaeva”, a scris din închisoare Alexei Navalnîi.

Până acum nu a existat nicio explicație de la NMG pentru decizia de a elimina numele și poza Alinei Kabaeva, așa cum apărea de mult timp pe site-ul companiei. Încă din 2014 ea deține funcția de Președinte al Consiliului de Administrație, în ciuda faptului că nu avea experiență anterioară în mass-media sau în afaceri.

Alina Kabaeva s-ar ascunde acum în Elveția

În Elveția, internauții au lansat o petiție online, cerând autorităților să o expulzeze din țară pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin.

Petiția a fost lansată pe site-ul change.org. Până în prezent, a strâns peste 76.000 de semnături, așa cum a anunțat, pe Twitter, Nexta, cel mai mare canal de Telegram din Belarus care furnizează ştiri.

„În ciuda războiului în desfășurare, Elveția continuă să găzduiască un complice al regimului Putin”, se arată în mesajul atașat petiției, scris în germană, franceză și engleză.

„Dragă Elveție, de ce le permiți complicilor lui Vladimir Putin să stea în țară? Te rog să o unești pe Alina „Eva Braun” Kabaeva cu „Fuhrer-ul” Vladimir Putin. Pentru prima dată în istoria modernă, Elveția a renunțat la neutralitate și s-a alăturat sancțiunilor împotriva lui Putin și a anturajului său. Iar acum, favorita lui, împreună cu copiii, se ascunde în Elveția. Vrem să amintim că Alina Kabaeva nu este doar o femeie care are legătură cu dictatorul rus, ci și vinovată de crime împotriva umanității. A fost unul dintre inițiatorii legii prin care mii de orfani ruși n-au putut să fie adoptați de alte țări”, este unul dintre mesajele din petiție.

„Noi, cetățenii Rusiei, Belarusului și Ucrainei, care trece în prezent printr-o suferință imensă, ne unim pentru a face apel la autoritățile elvețiene”, au mai transmis promotorii acțiunii.

Potrivit presei din Elveția, Alina Kabaeva se ascunde într-o vilă din această țară împreună cu cei patru copii ai cuplului. Fosta gimnastă în vârstă de 38 de ani ar fi fugit din Rusia încă de la debutul conflictului militar ruso-ucrainean.

Mai multe publicații din Rusia au scris de-a lungul anilor despre relația dintre Vladimir Putin și Alina Kabaeva, care a ocupat după retragerea din gimnastică mai multe funcții importante în Rusia, fiind numită la doar 31 de ani în fruntea unui mare trust de presă. Toate aceste articole au fost însă șterse.

În 2008, publicația Moskovsky Korrespondent a vehiculat pentru prima dată informația că Alina Kabaeva și Vladimir Putin ar fi împreună, ba chiar că ar fi logodiți. Ziarul a fost închis la puțină vreme după.

„Putin este un om care ține foarte mult la viața privată. De ani de zile își ascunde cele două fiice adulte sub identități false. Chiar și acum, deși vorbește despre ele ocazional, nu le spune pe nume niciodată. Este obsedat de siguranța familiei sale”, a declarat o sursă din Rusia pentru The Daily Mail.

Alina Kabaeva a câștigat două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 25 de medalii la Campionatul European. După ce a renunțat la cariera ei, a devenit deputat în partidul Rusia Unită, condus de Vladimir Putin. În 2019, unui important campionat de gimnastică patronat de Gazprom i s-a dat numele ei.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle