Nuanțe esențiale ale fericirii fie că ești singură sau într-o relație de cuplu

Când te gândești la fericire îți vine în minte un construct foarte elaborat, unde totul e absolut perfect? Lucrurile sunt mult mai simple.

Nuanțe esențiale ale fericirii fie că ești singură sau într-o relație de cuplu

Uneori, noțiunea de fericire în sine vine la pachet cu o foarte mare presiune dată de așteptări extrem de ridicate, ba chiar de-a dreptul nerealiste. Ceea ce face ca atunci când experimentezi fericirea, efectiv să nu o recunoști. Și să fii nemulțumită, să ceri mai mult, și mai mult, până când te prăbușești o dată cu acele expectanțe ce ajung la stele. Iar frustrarea să clocotească atunci când te uiți în jur. Cum se poate ca alții care au mai puțin decât tine, probleme mai serioase, să fie totuși fericiți? Fericirea are anumite valențe pe care le poți trăi cu un minim de efort.

Liniștea

Este vorba despre liniștea pe care o ai în cap, căci viața e dificil să fie mereu liniștită, inerent apar probleme la un moment dat. Dar te lași pe tine cea din viitor să se ocupe de ele, iar cea din prezent își trăiește existența în tihnă. Nu ești constant vigilentă, nu îți faci scenarii catastrofale despre viitor, fie că e un viitor al relației sau e despre tine singură. Iei lucrurile pe rând, așa cum vin, iar între ele îți dai voie să fii relaxată. Asta nu înseamnă inconștiență. Știi bine că sunt aspecte ale vieții pe care le poți controla, faci ce ține de tine, dar și altele care nu sunt în controlul tău și accepți asta.

Siguranța

Ea este de diferite feluri. Te poți simți în siguranță având un loc al tău în care să stai, o siguranță financiară având un minim de economii. Siguranța că ești înconjurată de oameni dragi pe care te poți baza, prieteni, familie, ori siguranța unui partener stabil care îți arată cât se poate de concret că îi pasă de tine și nu vrea să abandoneze cuplul. Siguranța unui serviciu care îți permite să te întreții.

Apreciezi…

… ceea ce vine către tine pozitiv, fără să te concentrezi pe aspecte mărețe. Apreciezi o ieșire la cafea cu prietenii, un final de săptămână în afara orașului fără să te blamezi că nu îți permiți o vacanță exotică de minim 10 zile. Apreciezi un peisaj frumos, un apus de soare pe care îl vezi în drum spre casă, gestul frumos făcut de colegi de ziua ta sau ești mulțumită că tu ai putut să ajuți pe cineva în nevoie. Apreciezi lucruri mici care îți încântă sufletul și nu lași loc criticii să umbrească asta. Din același registru face parte și împlinirea ce nu este nici ea sabotată de vocea ta critică. Oare nu ți s-a întâmplat vreodată să ai o mare realizare, dar să nu te poți bucura de ea? Tocmai pentru că așteptările nerealiste și critica au sufocat bucuria și prețuirea de sine.

Libertatea

Gândește-te cât de restricționate erau femeile cu totul acum câteva decenii. Astăzi poți călători unde dorești, te poți angaja în ce domeniu îți place, tu îți alegi partenerul nu părinții, poți ieși dintr-o relație care nu e satisfăcătoare, te îmbraci cum te reprezintă, alegi dacă faci sau nu un copil. Ai libertatea de a face efectiv ceea ce poftești cu viața ta și de a lua tu deciziile în acest sens.

Citește și:
Cum devine curiozitatea un aliat la început de relație

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle