Nu vrei să ieși la întâlniri, ci să te ocupi de tine? Ce maschezi cu o intenție aparent bună

Toate atenția vrei să fie pe tine, nu pe un potențial partener și pe întâlniri. O păcăleală pe care și tu o crezi și prin care nu te expui.

Refuzi cu îndârjire ideea de a cunoaște pe cineva, de a ieși la întâlniri cu persoane cu care vor prietenii să te pună în contact ori pe care le-ai cunoaște prin intermediul aplicațiilor de dating. Chiar și dacă mergi undeva într-un context social în care ai putea fi abordată de cineva interesat, atitudinea ta retează din start o astfel de intenție. Spui că acum e rândul tău, să ai grijă de tine, dar în același timp poți hrăni o formă de evitare.


Anxietatea socială

Uneori te îngrozesc gândurile tale. Acelea despre cum te-ar putea judeca, eticheta, ce ar spune despre tine cineva pe care abia îl cunoști. Dar nu te confrunți cu această anxietate, nu înveți să o gestionezi, nu testezi realitatea ca să vezi cu lucrurile nu stau așa cum le dictează mintea ta.

Menținerea în tiparul de gândire

Îți spui despre tine că ai ceva, că ceva este în neregulă cu tine, iar un nou partener va vedea asta și ca atare te va respinge. Poate că e un defect de natură fizică ori unul din sfera emoțională sau comportamentală. Și te cufunzi în această perspectivă convingându-te că te preocupi de carieră, de a-ți face un rost în viață.


Așteptările nerealiste…

… nu sunt doar în ceea ce te privește, ci sunt și în relație cu un potențial partener. Îl vezi ca fiind foarte sănătos emoțional, echilibrat, că face numai alegeri bune, ia decizii doar după multă analiză și cu înțelepciune. Un om perfect care vrei să întâlnească o femeie perfectă ce te chinui să devii.

Suferința

Nu vrei să accepți, să recunoști că ultima relație te-a zdruncinat din temelii. Că ai suferit foarte tare și chiar dacă nu îl vrei în viața ta mai departe, a fost între voi o dinamică ce pur și simplu ți-a extras și ultimul gram de energie. Ești determinată să ai grijă de tine, iar asta ar putea alina fetița mică și vulnerabilă din tine care a fost rănită. Doar că nu o faci într-un mod constructiv, sănătos. Ce numești grijă de sine este o formă de autoliniștire care nu îți permite să mai simți durerea, și, ca atare, să nu îți duci procesul de vindecare emoțională.

Izolarea

Ești foarte confortabilă tu cu tine, nu ai nevoie de nimeni și chiar nu vezi un motiv pentru care să ieși din casă. Iar asta se aplică nu doar pe zona de dating, ci te izolezi și de persoanele dragi cu care ai putea să te conectezi, cei care sunt plasa ta de suport emoțional, suport social și pe care îi respingi. Te închizi între patru pereți nu ca să îți procesezi emoțiile, ci ca să fugi de lume și de oameni.


Fără negocieri

Într-o relație e necesar să te uiți la ce vrea celălalt, să ții cont de el și de nevoile lui. Negocierea și compromisul sunt importante, utile, iar tu nu vrei să apelezi la ele deoarece nu ești disponibilă să faci loc cuiva să existe lângă tine. Ori să îți corectezi anumite comportamente deranjante pentru partener constituie un efort pe care nu-l concepi.

Citește și:
Ești o introvertă în relație cu un extrovert? Cum să vă echilibrați și creșteți relația

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle