Nu vrei înapoi, dar tot îți este greu după despărțire. Strategii să ai grijă de tine

După o despărțire nu lași lucrurile să funcționeze de la sine. Ci e necesar să ai grijă de tine într-o etapă de viață foarte sensibilă.

Nu vrei înapoi, dar tot îți este greu după despărțire. Strategii să ai grijă de tine

Împăcarea este exclusă și știi că această despărțire este ceea ce aveai nevoie. Decizia înțeleaptă pentru tine, pe care nu ai luat-o la furie, ci după mult timp de gândire și analiză. Chiar și așa, nu e simplu, ușor sau deloc dureros. De repararea relației nici nu a fost vorba. Știi că nu ai cu cine, nu poate, nu este capabil să ofere. Sau relația a fost atât de afectată încât și dacă s-ar da peste cap tu ai fi tot la galaxii distanță emoțional de fostul partener. Este un moment de final și o perioadă de refacere în care să te întorci către tine.

Confruntă-l

Simți că uneori clocotești de furie și mai sunt lucruri nespuse. Este deschisă calea dialogului? Oare cum ar fi să vă întâlniți față în față și să aveți o discuție? Ar fi ciudat că el ar trebui doar să asculte, în timp ce tu dai drumul unui val imens de acuze? Tot scenariul ăsta se poate întâmpla diferit, cu impact terapeutic asupra ta. Scrie-i fostului partener o scrisoare terapeutică pe care nu i-o trimiți, o scrii de mână, și acolo amprentezi toate gândurile și emoțiile care nu-ți dau pace. Să nu te uiți la emoțiile tale nu este o soluție eficientă.

Da, nu uiți…

… și poți să îi dai drumul emoțional, ca amintire, în timp ce îți asimilezi lecția sau lecțiile pe care le concluzionezi în urma experienței relației avute cu el. Câteodată te simți atât de rănită și nu vrei să fii rănită din nou, să se repete povestea, încât rămâi acolo agățată, rememorând constant tot ce ai experimentat. Căci consideri că dacă îți amintești tot, ești mai pregătită data viitoare. Poți fi pregătită și te poți proteja, poți alege diferit, pe baza învățămintelor, nu fiind cu un picior în trecut.

Mergi mai departe

Cum e să spui cu voce tare că alegi conștient să mergi mai departe, să îți vezi de viața ta? Este vorba despre setarea unei intenții și apoi pași mici, dar constanți, pe care să îi faci în acord cu intenția respectivă. Nu să începi o nouă relație imediat sau să te comporți ca și cum nu s-a întâmplat nimic, fostul nici n-ar fi existat acei ani în viața ta. Ci să ieși din negare, să lași procesul de doliu să se ducă până la capăt, să ai grijă de tine.

Vizualizare

Legat de grija de sine, uită-te la acele pasiuni lăsate pe pauză, abandonate sau pe care nu ai avut timp sau curajul să le dezvolți. Ce îți aducea înainte plăcere? Ce îți aduce acum? În ce mod ți-ai dori să se desfășoare viața ta mai departe? Creează un vision board cu toate acestea, fă manual planul de viitor într-o manieră grafică și foarte jucăușă, vizualizează și aplică treptat ce vrei să faci mai departe.

Cu cine mai ții legătura?

Oare chiar cu fostul partener? Cu persoane din familia lui, cu care te înțelegeai bine? Cu anumiți prieteni de-ai săi? Cât de sănătoase sunt pentru tine aceste legături? Ar fi mai util să le rupi pentru o perioadă de timp, până te vindeci, iar apoi să le reiei? Cu ce îți îmbogățesc viața? Are sens pentru tine să menții aceste conexiuni?

Citește și:
De ce a fi singură este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle