Nu totul trebuie rezolvat pe moment cu partenerul de cuplu. Situații când este în regulă să vă duceți la culcare supărați sau furioși

Știi că nu trebuie să vă culcați supărați. Dar această regulă poate fi încălcată în anumite condiții, tocmai pentru a nu înrăutăți situația.

Nu totul trebuie rezolvat pe moment cu partenerul de cuplu. Situații când este în regulă să vă duceți la culcare supărați sau furioși

Au fost destule situațiile când seara ați avut discuții în contradictoriu. Iar furia clocotea, dezamăgirea și frustrarea erau prezente, în tandem cu o cantitate semnificativă de tristețe. Și pentru că ați auzit că așa se face, încercați să nu mergeți la culcare supărați. Uneori puteați discuta și rezolva problema, alteori tensiunea rămânea în aer. Și simțeai vinovăție că nu ai procedat corect, ori el nu a depus suficient efort. Însă regula aceasta nu trebuie respectată cu sfințenie și sunt contexte când chiar e indicat să te oprești și să mergi la culcare, chiar dacă emoțiile negative încă sunt prezente.

Sunteți extrem de obosiți

Poate că mai aveți doar câteva ore de somn, dimineața trebuie să vă treziți devreme, iar lipsa odihnei vă va ruina următoarea zi. Sau chiar aveți ceva foarte important de rezolvat la serviciu, de prezentat un proiect, un interviu pentru un post important, și e necesar să fiți apți, să aveți resurse să dați tot ceea ce este mai bun din voi. În același timp, când deja sunteți obosiți, capacitatea de înțelegere scade, răbdarea este semnificativ redusă, sunteți mult mai irascibili decât în mod normal, și ca atare nu puteți discuta constructiv. Așa că mai bine vă culcați și reluați următoarea zi.

Sunteți foarte activați emoțional

Nu sunteți neapărat obosiți fizic, ci mai degrabă mental. Oricum încercați să comunicați nu faceți altceva decât să vă provocați. Ați început să vă atacați, să vă reproșați din trecut alte subiecte sensibile, diferite, poate chiar aveți tendința de a vă jigni. Conflictul nu este nici pe departe unul constructiv și nu are rolul de a crea noi limite și reguli în relația voastră legat de ceea ce discutați acum. E necesar să faceți o pauză, să vă calmați și să vorbiți când sunteți mai liniștiți. Iar în cazul acesta somnul poate fi o variantă de time out. Important este însă ca ulterior să nu vă comportați ca și cum nimic nu s-a întâmplat și neînțelegerile nu au avut loc.

E o temă recurentă

De-a lungul timpului v-ați mai certat de nenumărate ori pe acest subiect. Precum un hamster pe rotiță, așa v-ați învârtit și voi în jurul aceluiași subiect, care nu a fost rezolvat niciodată. Sigur, nu excludem posibilitatea ca acum să reușiți să cădeți de comun acord, însă șansele nu sunt în favoarea voastră ca asta să se petreacă târziu în noapte. 

Puteți lua decizii proaste

Tocmai pentru că ai obosit, ți-e somn și vrei să te culci poți avea tendința să capitulezi. Să accepți ceva cu care în esență nu ești de acord, iar ulterior să regreți. Deciziile nu se iau la furie, la oboseală, la stres. Ele trebuie cântărite bine, să fii perfect conștientă de ce ai tu nevoie, să ceri adecvat, să ai disponibilitatea de a-l înțelege și pe celălalt și care este optica lui.

Citește și:
Cum îți dai seama că bărbatul pe care îl placi te tratează ca pe un psiholog și nu o parteneră

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle