Nu prea vorbești la telefon cu partenerul de cuplu? De ce să țineți legătura peste zi, și nu prin mesaje

Dezvoltă acest obicei, să vorbești la telefon cu partenerul de cuplu, chiar dacă sunteți la serviciu. Relația va avea de câștigat.

Aveți multă treabă fiecare, sunteți foarte concentrați pe serviciu. În același timp te întrebi dacă mai aveți ce să vă spuneți acasă, dacă în cursul zilei vorbești constant cu partenerul tău de cuplu. Ca și cum sunt consumate toate subiectele, iar seara se așterne tăcerea. Comunicarea pe timpul zilei nu are ca rol distanțarea sau înstrăinarea, ci, dimpotrivă, apropierea și menținerea conexiunii dintre voi.


Vă puteți ventila

Poate că șeful v-a supărat, nu a ieșit un proiect, un refuz a dat peste cap munca de o lungă perioadă încoace. Un telefon de câteva minute în care dați afară toate emoțiile negative vă face să vă simțiți văzuți, ascultați, că nu sunteți singuri, ci sprijiniți cel puțin moral de cel de acasă. Iar o stare de spirit negativă se poate îmbunătăți printr-o vorbă bună, stresul să nu mai fie așa copleșitor, iar scenariul tocmai petrecut să nu mai fie atât de negru.


Nu apar interpretările

Notează o propoziție banală și apoi citește-o pe trei tonalități diferite. Vei vedea cum de fiecare dată se va schimba sensul celor comunicate. În scris sunt mari șanse să apară neînțelegeri, conflicte. Cel care scrie să o facă rapid și să se exprime laconic, cel care citește să o facă superficial și să înțeleagă cu totul altceva decât se dorea a fi comunicat. La telefon te poți raporta la inflexiunile vocii, un zâmbet pe care îl auzi.

Se fixează mesajul…


… și prin conotația emoțională. Ai văzut un text scris, ai trecut peste și sunt șanse să uiți. Verbal, prin intermediul conexiunii emoționale, te lași convins, înțelegi mai bine cât înseamnă pentru celălalt ce îți cere, asociezi cerința cu o emoție.

Crește intimitatea

Da, un mesaj scris este mult mai rapid dar și impersonal. Este în spatele unui ecran, litere de tipar, nici măcar scrise de mână. Implică o formă de detașare. Telefonul este mai intim, mai personal, ca și cum îl simți pe celălalt lângă tine doar pentru că îi auzi vocea. Și chiar dacă îl vezi seara acasă, e frumos și bine să știi că s-a gândit la tine peste zi și a dorit să îți audă glasul.


Ludicitatea

Vei spune că mesajele permit și transmiterea de emoji amuzanți sau provocatori, de imagini cu mesaje clare sau subtile, că ai mai multă libertate să te joci. Dar o glumă spusă în timpul unei convorbiri telefonice, un apropos sexual, reflectă un efort mai clar al sensului ludic și te joci… în persoană, nu prin intermediari.

Conflicte dezamorsate

Discuții îndelungi de pe chat, certuri pe whatsapp se rezolvă mult mai rapid printr-o discuție telefonică de câteva minute. Poate nici măcar bulgărele de zăpadă nu se mai face atât de mare, iar impactul lui nu mai e așa devastator. Ba chiar dacă ceva vă nemulțumește serios, puteți aborda problema pe timpul zilei, astfel încât seara când vă vedeți acasă să aveți altfel de discuții sau de activități, căci ce vă supăra este deja încheiat.


Citește și:
Partenerul tău și-a pierdut locul de muncă? Strategii să îi fii alături fără să îi lezezi masculinitatea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle