Nu ai vrea să ajungi la divorț vreodată? Ce factori predispun și mai mult către acest deznodământ

Pentru a putea repara sau ajusta relația, și ca atare să eviți un potențial divorț, e necesar să te uiți onest la ce ar putea fi un sabotor în cuplu.

Nu ai vrea să ajungi la divorț vreodată? Ce factori predispun și mai mult către acest deznodământ

Ideea de divorț e de-a dreptul terifiantă. Să fie necesar să iei viața de la capăt, să te reinventezi, să nu mai fie prezent omul alături de care te vedeai îmbătrânind… Și dacă toate astea pot fi evitate, sunteți dispuși să depuneți efort? Căci în final este despre efort, recunoașterea și asumarea a ceea ce scârțâie… Iar dacă în prezent ești singură, ori la început de relație, prevenția este la fel de aplicabilă.

Decizia corectă

De ce anume să te căsătorești? Doar pentru că a venit vremea și ticăie ceasul biologic? Pentru că sunteți de foarte multă vreme împreună și ar fi cazul pentru acest pas? Chiar dacă sunteți aproape doi străini, ori mai degrabă prieteni decât iubiți? Pentru că îți este foarte teamă de singurătate? Te gândești că actul căsătoriei îl va schimba, liniști pe partenerul care mai mult e în afara relației decât în ea? De ce ajungi să te căsătorești poate foarte bine să influențeze și de ce ajungi să divorțezi.

Graba

Pasiunea și atracția sunt uriașe, aveți roiuri de fluturi în stomac, nu vă mai vine să vă dezlipiți unul de celălalt. Și nu doar că hotărâți să vă mutați împreună, ci și să vă căsătoriți deși vă cunoașteți de câteva luni. Sunteți în perioada de lună de miere, dopamina vă inundă creierul, și nu vă trece o secundă prin cap că poate chiar vă grăbiți. Și pe măsură ce trece timpul descoperiți noi și noi nuanțe ale personalității care… nu vă plac. Sau că e foarte redusă capacitatea de adaptare unul la celălalt, de armonizare a diferențelor și negocierii. V-ați căsătorit fiecare cu o versiune idilică, nu cu cea reală.

Autoreglarea…

… este foarte importantă deoarece dacă ea nu există, nu există și acele filtre sănătoase prin care te raportezi la realitate. Nu există filtre pentru propriile tale comportamente, nu ceri adecvat ceea ce ai nevoie și nu îți gestionezi emoțiile care pot deveni copleșitoare și apoi manifestate într-un mod disfuncțional. Cuplul vostru va fi tocit de conflicte interminabile care vă consumă, motivele de ceartă nu vor fi mereu unele valide.

Diferența majoră de principii și valori

Acestea funcționează ca un barometru, o busolă în funcție de care vă ghidați în viața care se desfășoară în cuplu, dar și în afara cuplului. Principiile și valorile generează reguli spuse sau nespuse care pot proteja sau pot pune în pericol relația. Un partener care își face cont pe o aplicație de dating online va spune că nu a înșelat deoarece doar a vorbit cu femei, nu s-a întâlnit cu ele, nu a făcut sex. În timp ce pentru parteneră aceasta este o formă de infidelitate. În afară de glume și tatonări vorbim și despre deschidere emoțională, vulnerabilizare? În mod cert este e o formă de infidelitate, respectiv infidelitatea emoțională. Diferența de viziune se extinde către multe alte arii, inclusiv cum se cresc copiii, cât sunt lăsați părinții să se implice în viața voastră de familie, ce loc ocupă banii și job-ul în perspectiva fiecăruia.

Citește și:
Cum tehnologia mai degrabă îți sabotează decât îți ajută relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle