Ne-am scuturat definitiv de iarnă iar primăvara este foarte promițătoare pentru amatorii de arte

Primăvară, #Beethoven250, soare, ghiocei, mărțișoare, totul merge în direcția bună. Revitalizarea se face nu numai cu plimbări în parc, dar și cu hrană sufletească.

Ne-am scuturat definitiv de iarnă iar primăvara este foarte promițătoare pentru amatorii de arte

Serotonina obținută natural în sălile de spectacol nu poate fi înlocuită de niciun produs sintetizat. Dacă, după ce v-ați completat agenda din ediția tipărită au mai rămas locuri goale, nu ezitați să le umpleți, n-o să vă pară rău.

01-29Muzeul Naţional de Artă al României, 10.00-18.00 (17.00) – acces gratuit – Sabin Popp și Theodora Cernat Popp „Un cuplu de artiști din anii ’20” – este ultima lună când se mai poate vizita fabuloasa expoziție. O operă puțin cunoscută, dar care vă va încânta de la primul tablou spre care vă veți uita. Portrete, naturi moarte, subiecte religioase, sculptură, grafică. Veți descoperi o plăcere imensă în fața fiecărei simeze, nu ratați, nu pentru că sunt artiști români, ci, pentru că sunt foarte internaționali.

03Unteatru, 20.00 – Avanpremieră „Noaptea bufonilor” după A.P. Cehov și W. Shakespeare, regia Alexa Visarion. Este o montare care marchează 30 de ani de carieră a regizorului, având o primă versiune realizată la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Distribuția beneficiază de prezența marilor actori Marian Râlea și Richard Bovnoczki

04Sala Radio, 19.00Valentin Răduțiu și Per Rundberg în recital. Celebrul violoncelist, cu acompaniament de pian, va încânta audiența într-una din rarele apariții din România. Măiestria sa, recunoscută deja la nivel mondial, va putea fi apreciată în lucrări semnate de Rahmaninov, Martinu și Enescu. Deci, să ne bucurăm.

05,06Ateneul Român 19.00Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu.” Dirijor David Giménez Carreras (nepotul mai celebrului Jose). Solist Boris Andrianov. Un program mai clasic de atât nu există. Mozart, J. Haydn concertul nr. 1, Hob. VIIb:1 și P.I. Ceaikovski, a V-a, op 64. Un fel de epoca de aur a clasicismului. Desigur, lucrările sunt o încântare și pentru cea mai neexersată ureche.

12, 13 – Ateneul Român, 19.00Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Jin Wang, solist Răzvan Popovici. V-ați dat seama, în program vor fi lucrări pentru violă și orchestră: Max Bruch- Romanța și Carl Maria von Weber, op. 35. În partea a 2-a, un mai rarisim Bruch– Simfonia nr. 1, op. 27

20-22Club Expirat, 18.30Deșteptarea Primăverii – album FiRMA, muzica și versuri Daniel Rocca. Este, de fapt, lansarea coloanei sonore a piesei „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, regia Vlad Cristache, de la Teatrul Mic, un poem teatral rock. Dacă nu ați văzut încă piesa, este obligatoriu s-o vedeți iar până prindeți bilete, intrați în atmosferă cu coloana sonoră.

22- Happy Cinema, 16.00Fidelio de Ludvig van Beethoven, transmisiune de la Royal Opera House. Dacă ar fi ca un vis frumos al operaticilor să se împlinească, atunci, acesta e unul dintre ele. Dirijor Antonio Pappano, Leonore (Fidelio) – Lise Davidsen, Florestan – Jonas Kaufmann. În singurul interviu pe care l-a dat în România ( https://www.elle.ro/lifestyle/soprana-lise-davidsen-norvegianca-vinovata-de-incalzirea-globala-a-lumii-operei-674947/ ), prezentă fiind la Festivalul „George Enescu' pentru premiera „Peter Grimes” de B. Britten, aminteam că vom avea marea șansă să o vedem și noi în martie. Pentru cei care au ratat-o astă toamnă, e un fel de a doua șansă. Despre vocea ei vă spun doar ce povestea Carmen Lidia-Vidu, regizoarea spectacolului, că, la Sala Radio, acolo unde s-au făcut repetițiile, în momentul în care a început să cânte, toată lumea, doar absolut orice fel de angajat, a încremenit.

22Ateneul Român, 19.00 – Recital de pian Mădălina Pașol. În anul aniversar Ludvig van #Beethoven250, trei dintre celebrele sonate își vor lua zborul de pe clapele pianului. Sonata nr. 12, op. 26, Sonata nr. 14, op. 27, nr. 2, cunoscută drept „Sonata lunii” și Sonata nr. 28, op. 10. 1. Adică visare, romantism, emoție.

26, 27 Ateneul Român, 19.00Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Leo Hussain. În program R. Strauss și B. Bartok. Nu ni se dezvăluie prea multe amănunte despre program!?!, dar prezența la pupitru a acestui mare dirijor trebuie valorificată la maxim.

27Festivalul Internațional de teatru de la Sibiu – se pun în vânzare biletele. Perioada de desfășurare 12-21 iunie, dar până atunci consultați site-ul pentru a vă alege spectacolele favorite. Și în acest an, mult dans, spectacole străine de referință.

27Sala Radio, 19.00 – Gală de Operă – ELENA MOȘUC – 30 de ani de activitate artistică. Celebra noastră soprană vine la București pentru a sărbători, cu publicul care o iubește atât de mult, această carieră de excepție, evident, cu lucrări semnate de Vincenzo Bellini, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Flavio Motalla. Iarăși unul din acele evenimente care se întâmplă o dată în ani, deci, nu lipsiți.

Text: Dana Cristescu
Foto: PR, internet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle