Motivele pentru care tu și partenerul nu luați decizii financiare mature

Aceste comportamente vă îngrijorează. Nu luați în cuplu decizii financiare mature și nu vă atingeți obiectivele pe care vi le doriți.

Motivele pentru care tu și partenerul nu luați decizii financiare mature

Dacă vă analizați statutul financiar nu stați rău deloc. Cu toate astea deciziile financiare pe care le luați vă determină la împrumuturi aproape lunare, nu sunteți în locul în care vă doriți din punctul de vedere al evoluției, dezvoltării personale sau de cuplu. Cauzele țin de voi dar și de intruziunile exterioare care vă mențin într-o oarecare dependență.

Plasa de siguranță

Nu este formată dintr-un fond de economii serios la care să apelați ori de câte ori este nevoie. Ci din familia de origine, a ta sau a lui, care permanent vine să suplimenteze găurile de buget imediat ce abia ridicați un deget cum că aveți nevoie. Deci nu sunteți învățați să fiți cumpătați deoarece nu aveți de ce. Faceți o alegere financiară neinspirată? Nicio problemă, sunt acolo mama și tata ca să repare. În același timp familia poate folosi banii drept strategie de manipulare. Creează un confort financiar tânărului cuplu cu prețul ca aceștia să danseze după cum cântă cuplul vârstnic.

Nu ați fost obișnuiți să luați decizii

Este firesc ca la momente cheie, importante, o răscruce de drumuri cu impact serios să vă consultați și cu apropiații. Cu prietenii, cu familia, care vă pot furniza idei cum să procedați și noi perspective. Însă de-a lungul timpului ați fost obișnuiți ca absolut fiecare mică decizie să treacă pentru aprobare pe la unul dintre părinți. Deoarece are experiență de viață, e mai matur, știe el mai bine, vrea controlul ca să își protejeze copilul. Iar copilul devenit adult învață că nu poate, nu e în stare, nu e capabil el să aleagă ceva. E necesar să fie cineva în spatele său care să îl împingă să faci pașii și pe cel mai simplu drum. Doi dependenți nu prea au cum să funcționeze împreună. Ca atare există un partener dependent și unul neimplicat, ambii fiind coordonați de părintele dominant.

Nu aveți niciun obiectiv…

… pentru care să economisiți, pentru care să faceți un plan financiar și de acțiune, în care să aveți și obiective secundare mai mici. Pur și simplu trăiți doar fiecare zi, fără o perspectivă a viitorului sau de a construi ceva. Un fel de vibe adolescentin, fără responsabilități. În aceeași măsură poate nici nu vă asumați relația la nivel conștient, un viitor împreună pentru care să lucrați și financiar, să fiți o echipă. Fiecare e cu banii lui, face ce vrea cu ei, fără perspectiva lui noi.

Nu aveți reguli financiare clare

Funcția financiară este una dintre funcțiile cuplului. Adică cum cheltuim banii, pe ce, cum economisim etc. Voi nu aveți aceste reguli clar setate, ori dacă ați discutat despre ele nu le puneți în practică sau le încălcați frecvent. Acum vă țineți de ele, acum vă comportați ca și cum nu există.

Autoliniștirea

Emoțiile negative vă copleșesc și modul de a le face față este reprezentat de cumpărături. Și bugetul cuplului sau individual este dinamitat de shopping la nervi sau supărare. Capacitatea de prioritizare este redusă, la fel și capacitatea de control a propriilor impulsuri. Uneori cheltuirea necugetată a banilor poate fi și o modalitate de răzbunare pe partenerul care v-a supărat, sau o variantă de control a acestuia.

Citește și:
Ce îți controlează viața amoroasă și nu ar trebui să permiți asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle