Motivele pentru care femeile de succes sunt dependente de bărbați toxici

Te-ai întrebat vreodată de ce cea mai bună prietenă a ta, un geniu și o sursă permanentă de idei inovative, a decis să se implice emoțional într-o relație cu un bărbat care nu ii oferă nici măcar o zecime din ce merită?

Motivele pentru care femeile de succes sunt dependente de bărbați toxici

Sau de ce colega de la muncă, una dintre cele mai de succes femei pe care le cunoști, își începe fiecare dimineața plângându-se de comportamentul soțului ei?

Toxicitatea unei relații

Cu alte cuvinte, concluzionăm stupefiate că multe dintre femeile inteligente, ce se pot lăuda cu succesul academic, se află în relații toxice. Cercetările în acest sector dezvăluie faptul că reprezentantele sexului feminin, ce se bucură de succes pe planul profesional, sunt mai predispuse să devină dependente de prezența unui bărbat toxic în viața lor amoroasă. Uite așa, fostele colege sau prietene la care nu te-ai aștepta să se complacă în relații unde se simt oricum, dar numai împlinite nu, sunt cele care de cele mai multe ori o fac.

Femeile cu standarde ridicate în toate aspectele vieții – de la cum se îmbracă de dimineață până la ce restaurant cinează – deseori nu dețin o gamă largă de criterii când vine vorba de bărbați. Parteneri indisponibili din punct de vedere emoțional, toxici, narcisiști sau artiști – putem să devenim dependente de urcușurile și coborâșurile dinamice ale unei relații instabile și haotice, într-un mod în care despărțirea de o persoană toxică se asemănă cu reabilitarea dintr-o dependență distrugătoare de droguri.

Când întâlnim pentru prima dată un partener toxic sau un individ indisponibil din punct de vedere emoțional, legătura este alimentată de atenția excesivă, combinată cu refugiul emoțional și reținerea de-a lungul relației. Faptul că suntem conștiente de caruselul prin care inima și creierul nostru trec în timpul relației toxice ne poate convinge să reducem din investiția emoțională – mai mult, ne ajută să privim relația dintr-o perspectivă multilaterală și să conștientizăm că relația a fost creată de legăturile noastre biochimice, și nu de adevăratele noastre standarde.

1. Femeile cu job-uri importante tind să depună mai mult efort

Obișnuite cu viața din cadrul celor patru pereți ai biroului, unde trebuie să dea dovadă de un devotament și efort constant, aceste femei cunosc foarte bine faptul că angajamentul duce la recompense, așadar adoptă aceeași atitudine și în cadrul relației amoroase. Efortul permanent în alte aspecte ale vieții a dat deseori roade – de ce la capitolul dragoste ar sta lucrurile diferit?

În general, reprezentantele sexului feminin vor aplica în mod subconștient această perspectivă, conform căreia dacă lucrează din greu la relațiile lor vor avea parte de finalul fericit din basme. Adăugați la această combinație și o linguriță de empatie și o să fie dificil pentru femeia din relația toxică să analizeze în mod obiectiv relația sa. De cele mai multe ori, femeile inteligente sunt prea ocupate să depună efort constant în relație ca să observe cât de neîmplinite sunt în relație.

2. Bărbații toxici aspiră la femei puternice

Ultimul lucru care definește o femeie de succes este caracterul slab. Motivul? Până să ajungă la poziția curentă, aceasta a întâmpinat multe obstacole și dezamăgiri – episoade ce au contribuit la personalitatea sa puternică. În mod ironic, motivul principal pentru care bărbații își doresc o femeie succes la braț este că aceasta reprezintă opusul caracterului slab.

Este o percepție eronată, însă bine implementată în mintea femeilor – faptul că bărbații toxici aspiră la o relație amoroasă cu o femeie slabă de înger. Partenerii narcisiști și egoiști devin prădători când o femeie puternică își face apariția în cameră – deoarece reprezintă tipul de parteneră care poate să le aducă multe avantaje.

Bărbații narcisiști și egoiști deseori dețin un orgoliu surprinzător de fragil – așadar, își doresc o parteneră puternică și stabilă, pe care se pot baza ca să aibă grijă de ei. De asemenea, un alt criteriu de selecție al bărbaților toxici este simțul de independență de care dă dovadă o femeie, întrucât nu vor să se ocupe de nevoile ei – fie ele de natură financiară sau emoțională.

Ce primesc femeile în schimb? Chintesența masculului alfa este interesantă, atractivă și distractivă – aspect care nu face altceva decât să complice lucrurile. Bărbații toxici au ca arme simțul umorului și spontaneitatea, astfel încât plictiseala să nu intervină – iar atenția lui o să-ți ofere un sentiment de euforie… cel puțin pentru moment.

3. Sunt orbite de calitatea vieții sexuale

Este ușor să devii orbit de iubire – este un laitmotiv repetat în mod constant ce se aplică și vieții sexuale. Acest aspect conține o doză de adevăr, întrucât persoanele caracterizate de efectele toxice pe care le aduc în viața ta nu-și arată adevăratele intenții de la început. Iar dacă relația amoroasă începe cu dreptul, iar femeia se simte iubită, o să fie dificil ca aceasta să admită că gustul dulce al relației s-a transformat în amar.

Adăugați o viață sexuală satisfăcătoare, pentru a crea chimie între cei doi parteneri, iar o relație sănătoasă poate să escaladeze la statutul de toxică. Bărbații egoiști, narcisiști și egocentrici dau dovadă de mai multă răbdare, atenție și disponibilitate la începutul relației – iar pe parcurs, acestea se pierd.

Pe cealaltă parte, femeile tind să-și demonstreze dorințele din antiteză – un partener iubitor, care este dispus să facă compromisuri și o atracție puternică pentru bărbații cu trăsături de personalitate de care trebuie să se ferească.

Citește și:
25 de lucruri la care să te aștepți atunci când ai o relație cu un narcisist

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle