La prima vedere au părut o alegere excelentă. Inteligenți, cu umor, galanți, te ajutau din când în când cu ceea ce aveai nevoie, realizați profesional, sociabili etc. Însă după ce treceai de partea strălucitoare le descopereai indisponibilitatea. Acești bărbați erau interesați mai degrabă de relații sporadice, alegând conștient să fie burlaci. Poate că te criticai, îți spuneai că nu ești tu suficient de bună, de valoroasă, dar decizia lor sau acest stil de viață are legătură cu propria lor persoană, nicidecum cu tine.
Teama de angajament
Asumarea responsabilității unei relații este mult prea mult pentru ei. Au teamă de angajament, eventual maximul angajament pe care și-l pot asuma este cel profesional. În rest să nu audă de căsătorie, mutat împreună, copii, relație stabilă pur și simplu. Și indiferent ce jocuri psihologice vei face sau cât de sănătos te raportezi la ei, perspectiva rămâne aceeași. Este o luptă pierdută din start în care nu are sens să te angajezi dacă tu îți dorești o relație pe termen lung și un viitor în doi.
Vor diversitate…
… feminină. Să cunoască cât mai multe femei, să experimenteze, să se distreze fără complicațiile infidelității și gelozia unei partenere stabile. Vor să aibă toate portițele deschise și să nu rateze nicio oportunitate sexuală.
Au fost căsătoriți
Au la activ un mariaj destrămat, poate au și un copil sau mai mulți. Au văzut cum este, au încercat stabilitatea. Din ipostaza de bărbat divorțat este mult mai simplu să îți vezi de carieră, hobby-uri, ieșirile cu prietenii și să îți întâlnești copilul de două ori în timpul săptămânii și să îl iei la tine la două weekend-uri. În tot acest peisaj o relație de cuplu presupune efort pe care nu există disponibilitate.
Concentrarea pe carieră
Dacă în trecut bărbații plecau la război ca să apere țara și să își arate bărbăția, acum ei pleacă la corporație. Cariera este o miză mult mai mare decât a face ce le place și a câștiga bani suficienți pentru un trai bun. Cariera se confundă cu identitatea lor, se luptă să dovedească cât sunt de performați, sunt alimentați de fiorul dopaminic al atingerii unor obiective complexe și evoluției pe scara profesională și socială. De cele mai multe ori ei lucrează până târziu, chiar și în weekend-uri, iar timpul oferit unei femei este foarte limitat.
În căutarea idealului
Își spun că rămân burlaci până o găsesc pe ACEEA. Femeia ideală din mintea lor care nu poate exista în realitate, deoarece ei cer perfecțiunea sau au setat niște standarde nerealiste pe care nu le poate atinge nimeni. Evident este tot o manifestare a indisponibilității emoționale. Ba uneori se victimizează că sunt singuri și vor relație, familie, dar nicio femeie întâlnită nu a fost cea potrivită. Acuză un teribil ghinion în dragoste, dar care este rezultatul propriei viziuni strâmbe.
Egoism
Capacitatea lor de a face compromisuri, de a lua în calcul și ceea ce își dorește sau are nevoie partenera tinde puternic către zero. Contează numai ceea ce vor ei, cum le este lor bine, lucru care la un moment dat descurajează și cea mai îndrăgostită femeie. Ori din prisma acestui egoism se îndepărtează ei, căutând constant cea mai bună și confortabilă ofertă, indiferent de ce aspect al vieții vorbim.
Adicții ascunse
Se poate ca unii burlaci asumați să aleagă calea singurătății sau a relațiilor de foarte scurtă durată deoarece nu își doresc critică, presiune, dezaprobare în ceea ce privește o dependență. Ea poate fi de jocuri de noroc, de alcool, de droguri, de pornografie, cu care partenera stabilă nu ar fi de acord și ar reacționa într-un fel sau altul. Burlăcia e o fațadă ca să nu existe bătăi de cap, ci drum liber în consumarea dependenței.
Citește și:
Părinții tăi se bagă prea mult în relația ta de cuplu? Tipuri de limite sănătoase pe care e necesar să le pui
Foto: PR