Motive greșite să te căsătorești. Cel mai probabil se ajunge la divorț sau infidelitate

Unii oameni cred în actul căsătoriei, alții nu. Și chiar dacă vârsta mariajului a crescut, există în continuare câteva motive greșite să te căsătorești, cu impact major asupra vieții tale.

Motive greșite să te căsătorești. Cel mai probabil se ajunge la divorț sau infidelitate

În societatea modernă, chiar dacă există viziuni mai deschise, suntem în continuare tributari tradiționalismului și fricii. Fricii de singurătate, de judecată, de a fi diferiți. Sună cinic, poate, dar, da, există motive greșite să te căsătorești. Nu au legătură cu iubirea, bucuria companiei celuilalt, pasiunea sau certitudinea că ai găsit acea persoană care să adauge un plus autentic existenței tale.

Ești dezamăgită și te mulțumești cu puțin

Experiențele tale amoroase te-au lăsat cu inima frântă. Ai trecut prin același scenariu de nenumărate ori, încât ai obosit. Ești singură de ceva vreme, iar calitatea bărbaților întâlniți lasă mult de dorit. Cumva te-ai convins că nu vei găsi pe cineva așa cum visezi și te mulțumești aproape cu orice. Simți că nu mai ai alte opțiuni, ori în inconștient îți spui că nu meriți pe cineva mai bun. Și iei decizia să faci pasul sperând că sentimentele vor crește în timp sau se va schimba el.

Motive greșite să te căsătorești: presiunea părinților

Din teama de a nu-i dezamăgi, dorința de a le face pe plac, ajungi să te căsătorești doar ca părinții să fie fericiți. Se repetă un tipar din copilărie, dar la un alt nivel. Când erai mică simțeai că pentru a fi acceptată și apreciată de părinți trebuie să iei note bune, să mergi la olimpiade, să performezi. Aceeași performanță se transpune acum la nivel social, ei considerând că ești împlinită și de succes dacă ești măritată. Aceeași tipologie de părinți care nu sunt de acord cu divorțul și se consideră rușinați, cu imaginea socială distrusă dacă tu alegi să ieși din mariaj.

Consideri că ai depășit vârsta potrivită

Cine face regulile după care tu trăiești? Alte persoane, societatea? Dacă acum 40 de ani vârsta medie a căsătoriei era de 20 de ani, în zilele noastre situația este schimbată semnificativ. Femeile sunt mult mai independente și stăpâne pe viața lor. Cu toate astea apare o frică ancestrală marcată de ceasul biologic și programarea dată de Mama Natură. Teama că pentru tine e prea târziu, că nu vei mai putea face copii, că vine din urmă generația tănără care îți reduce șansele de a găsi pe cineva.

Încerci să eviți izolarea socială

Pe lângă loialitatea față de părinți există loialitatea față de generația ta, de grupul din care faci parte. Iar dacă prietenii tăi se căsătoresc și fac copii pe bandă rulantă, te poți trezi într-un conflict. Acela că ușor, ușor nu mai aveți interese comune, că se schimbă harta existenței voastre atât de mult încât nu doar că te simți exclusă dar ești sigură că asta se va produce treptat în mod real. Și ajungi să te măriți pentru a aparține și a te supune unei norme implicite a grupului.

Crezi că e următorul pas obligatoriu

Nu contează că nu vă mai înțelegeți, vă certați des, ați evoluat atât de diferit încât nu mai găsiți un traseu comun. Nu contează că pasiunea este inexistentă, iar timpul petrecut singuri, cu prietenii voștri, este mai plăcut decât momentele în doi. Contează că aveți în spate un istoric de relație de mulți ani și trebuie să vă căsătoriți. Sau și ce dacă vă cunoașteți de șase luni, v-ați mutat împreună și acum următorul pas firesc, cât mai curând posibil, este căsătoria. Adică fie nu acorzi unei relații șansa să evolueze natural, fie nu vrei să recunoști că despărțirea emoțională s-a produs sau că acolo există niște probleme asupra cărora este obligatoriu să lucrați înainte de a face actele mariajului.

Citește și:
Ferește-te de aceste tehnici de manipulare. Le poți întâlni și la cele mai apropiate persoane

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle