Motive greșite pentru care rămâi într-o relație nefericită, doar pentru că societatea le validează

Pui pe chip masca mulțumirii, deși te afli într-o relație nefericită. De ce faci asta și cum te influențează societatea.

Motive greșite pentru care rămâi într-o relație nefericită, doar pentru că societatea le validează

Este de-a dreptul dureros să te afli într-o relație nefericită și să existe zero șanse de îmbunătățire. Poate că inițial niciunul dintre voi nu a luat în serios semnalele de alarmă, fiind prinși în vârtejul responsabilităților. Sau ați considerat că o relație satisfăcătoare, unde cei doi sunt meniți să fie împreună, merge de la sine și nu e necesar să depuneți efort pentru ea. I-ai atras atenția partenerului, i-ai explicat acestuia care sunt nevoile tale, i-ai cerut cât se poate de concret, dar din păcate nu a acționat în niciun fel, nu a făcut nicio schimbare. Și timpul a trecut, iar o dată cu el a crescut și insatisfacția ta. Disconfortul și dezamăgirea sunt foarte mari și te întrebi de ce nu pleci. Sigur că ai pus și tu în balanță criteriile, iar unele sunt încurajate de societate și rămâi blocată în aceeași buclă a nefericirii.

Durata relației

Cum să te desparți dacă sunteți împreună de foarte mulți ani? Și cu cât vechimea este mai mare, cu atât șocul despărțirii și dezaprobarea sunt mai mari. Însă vechimea relației nu este același lucru cu fericirea, starea de bine, cu liniștea sufletească, cu a te alege conștient în fiecare zi. Și această alegere vine la pachet cu efortul necesar, gesturi frumoase și procese de reparare a conexiunii.

Copiii

Să rămâneți împreună pentru copii, astfel încât ei să aibă un tată și familia unită. Din păcate un cuplu disfuncțional, unde ambii părinți sunt foarte nefericiți creează un mediu mult mai dăunător decât doi părinți despărțiți, divorțați, dar liniștiți și echilibrați. Nefericirea vine și cu certuri urâte, detașare emoțională și un model de cuplu fără iubire și colaborare, ori colaborare doar pe lucruri de bază. Ați vrea ca la maturitate copiii să vă copieze cuplul și relația lor să arate la fel ca a voastră, cea de acum? În plus, rolul de tată nu este niciodată anulat de o despărțire sau un divorț.

Nu are vicii…

… nu bea, nu fumează, nu se droghează, nu joacă jocuri de noroc, aduce toți banii acasă și nici nu are ieșiri deranjante cu prietenii, în care să se comporte ca un bărbat singur care uită de familie. Sună bine toate aceste atribute, dar din păcate nu sunt suficiente ca o relație să fie împlinitoare. Căci mai există nevoile de iubire, atenție, a te simți importantă, văzută, ascultată, validată, respectată, sprijinită, iar dacă ele nu sunt împlinite…

Este un bărbat atractiv

Atractivitatea nu se referă doar la partea fizică. Da, poate că face mult sport și arată foarte bine, e un bărbat prezentabil. Poate că mai este atractiv și din perspectiva carismei. E sufletul petrecerii, foarte amuzant, o prezență plăcută în societate. Poate fi atractiv și deoarece are o poziție socială foarte bună, un statut financiar înalt ce asigură o viață lipsită de griji, este extrem de inteligent și provine dintr-o familie foarte bună. Pe hârtie este ceva ce ai numi o adevărată partidă. Doar că toate acestea ajung să nu mai conteze absolut deloc dacă se poartă urât cu tine. Și degeaba este în public și cu alte persoane un bărbat galant, dacă în prezența ta există preponderent geamănul său răutăcios și egoist.

Citește și:
Cum îi arăți noului partener că tu chiar îți dorești o relație serioasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle