Mituri despre iubire, analizate si demontate

Cu tot sarmul si fascinatia ei, dragostea are propriile ei mituri si realitati. Cu siguranta, toate avem o definitie diferita in ceea ce priveste iubirea.

Citeste mai jos cateva mituri comune, dar si sfaturi despre cum sa ai o mai buna viata amoroasa.


1. Unul dintre cele mai comune mituri la acest capitol se invarte in jurul casatoriei: ea face permanenta dragostea. Ideea iubirii asociata casatoriei ar trebui deconectata urgent. In timp ce dragostea este o manifestare si expresie a sentimentelor, casatoria este una dintre formele sociale contractuale care nu presupune si nu necesita neaparat o iubire constanta.

2. Adevarata dragoste te poate conduce in a-ti accepta partenerul asa cum este el. Dar a afirma ca dragostea e oarba se poate transforma in ceva mitic. In cazul in care partenerul tau e inzestrat cu un caracter dezagreabil, s-ar putea ca aspectul dragostei din relatie sa nu fie atat de colorat.


3. E deja traditional subiectul absentei de scurta/lunga durata care este productiv din punctul de vedere al iubirii. Realistic vorbind, sa nu iti vezi partenerul pentru mult timp poate fi contraproductiv pentru romantism (sa nu mai mentionez expresia pe care o ai deja in minte ochii care nu se vad, se uita’).

4. Un alt mit comun implica relatia dintre dragoste si pasiunea fizica. Daca unul dintre parteneri considera ca la baza iubirii e doar satisfacerea nevoilor fizice, atunci relatia e cu siguranta predestinata unui esec. Romantismul poate ca are un cuvant de spus si in acest sens, dar a avea o relatie ce are la baza doar satisfacerea propriilor dorinte e menita esecului.

5. O eroare similara este conectarea dragostei cu fericirea materiala. Nu trebuie sa fii bogat pentru a fi romantic si nu trebuie sa etalezi un cadou scump pentru a demonstra romantismul. Simplele gesturi de multumire si de purtare de grija pot evidentia in mod cert profunzimea sentimentelor de iubire.

6. Pentru a pastra ideea filmelor romantice conform carora dragostea este cel mai bine exprimata prin flori, oamenii cad prada si acestui mit. Poate implica totodata si repetarea expresiei Te iubesc’ si multe altele. In mod contrar, are mai mult sens sa alegi sa iti exprimi dragostea prin intermediul unor actiuni bazate pe gesturi prin care ii arati ca ai grija si ca iti pasa de partenerul tau.


7. E deja la nivelul imperativ ca cei doi sa aiba la baza relatiei dragostea. Din moment ce nicio persoana nu e la fel ca cealalta, are sens sa te increzi in instinctele tale naturale in timp ce te confrunti cu sentimentele spontane ale inimii.

Text: Denisa Matei

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle