Mituri despre cuplu care duc la despărțire deși relația este bună, dar tu nu vezi asta

Optica ta este dominată de aceste mituri despre cuplu, și astfel ratezi șansa construirii unei relații sănătoase și a fericirii pe termen lung.

Mituri despre cuplu care duc la despărțire deși relația este bună, dar tu nu vezi asta

Le-ai cules din filme, de pe social media sau reality show-uri, de pe la prietene. Aceste mituri despre cuplu circulă și îți sabotează dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a relației. Sau mai degrabă tu o faci crezând în ele. Pe scurt ai în minte niște basme moderne sau reguli foarte stricte, iar dacă povestea voastră nu se încadrează în aceste tipare pleci, fiind convinsă că îți pierzi timpul, el nu este bărbatul potrivit pentru tine.

El trebuie să fie totul

Cum ar putea un bărbat să îți fie și iubit, tată, cea mai bună prietenă, partener de afaceri? Aici este o aglomerare de roluri, nici reală și nici sănătoasă. Căci dacă îți este ca un tată cum ai mai putea să faci sex cu el? El îți este iubit și atât, cu job description-ul aferent.

Să îți împlinească toate nevoile

Ai pus toate ouăle în același coș, fără să fie și coșul de acord cu asta. Responsabilitatea pe care i-o așezi pe umeri este din nou enormă și incorectă. Da, există nevoi emoționale care se satisfac în cuplu, însă e ireal să te aștepți ca partenerul să îți împlinească el absolut toate nevoile emoționale. Ca și cum tu nu mai ești responsabilă de propria viață și fericire, ci delegi asta în totalitate către el.

Să nu vă certați niciodată

Dacă vă certați tu vezi asta ca pe un semn al dezastrului sau incompatibilității. Însă indiferent cât de comune sunt viziunile este imposibil să aveți mereu aceleași păreri despre orice. Iar discuția în contradictoriu este o ocazie de recadrare a regulilor cuplului. Într-o relație în care nu există absolut niciun fel de conflict, unul dintre parteneri intră în capitulare și devine compliant.

Lucrurile se întâmplă într-o anumită ordine

După câteva luni de relație vă mutați împreună, apoi vă logodiți, vă căsătoriți cu fast, luați o casă, faceți un copil și trăiți fericiți până la adânci bătrâneți. Însă această etapizare nu este mereu respectată în realitate. Mai ales azi unde concubinajul este mai frecvent decât căsătoria, botezul se celebrează împreună cu nunta 2 în 1, iar criza financiară consecutivă pandemiei a dus la explodarea prețurilor în imobiliare. Și niciuna dintre acele etape nu va repara o relație cu probleme. Nu veți fi brusc mai fericiți dacă vă căsătoriți ori faceți un copil când relația se află într-un impas.

El este jumătatea ta

Asta presupune că tu ești incompletă și aștepți ani buni până în sfârșit apare cel alături de care se creează întregul. Dar nu e nimic în neregulă cu tine și nici pe departe nu ești incompletă, ci o ființă de sine stătătoare care își poate crea deja o viață frumoasă până apare un bărbat care să adauge un plus de bucurie, nu bucuria în sine.

Tu trebuie să fii pe primul loc

Așa cum tu ai avut o viață proprie până să îl cunoști, același lucru este valabil și pentru el. Cum te-ai simți ca cineva să îți spună să lași la o parte absolut tot ce ai construit și dezvoltat, iar el să fie pe un piedestal, pe locul 1? Este o diferență între a prioritiza relația și a lăsa totul la o parte pentru ea.

Sentimentele rămân la fel

Cum ai putea avea fluturi în stomac după 5 ani de relație? Este natural ca sentimentele voastre să se schimbe, să evolueze. Iubirea romantică de început să devină ulterior una matură, și entuziasmul întâlnirilor de la debut de relație să fie înlocuit și cu obișnuința sau rutina. Da, nu lăsați plictiseala să vă cuprindă, dar nici nu puteți trăi constant cu fiorul primelor luni.

Citește și:
Paștele cu familia ta și a partenerului. Ghid pentru sănătate relațională și limite necesare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle