Metode eficiente prin care iti poti imbunatati relatia cu mama ta

Chiar daca sunteti prietenele cele mai bune sau aveti doar o relatie strict mama-copil, exista cu siguranta momente in care ti-ai dori ca relatia voastra sa fie mai buna.

Este crucial ca aceasta conexiune sa fie construita pe un fundament solid pentru ca mereu sa fiti apropiate si deschise una fata de cealalta.


Prin urmare, iti enumeram 7 modalitati prin care iti poti imbunatati relatia cu mama ta.

1. Constientizeaza-ti varsta

Pentru a-ti construi o relatie sanatoasa cu mama ta poate fi destul de complicat deoarece, pe masura ce crestem, ele pot reactiona diferit. Pot fie sa inteleaga procesul natural de inaintare in varsta si sa il parcurga in paralel cu tine, fie sa se impotriveasca si sa se agate de perioada copilariei tale.

La fel te poti comporta si tu. Asadar, este esential sa constientizati amandoua ciclul vietii si sa va bucurati de fiecare moment al fiecare etape. Imbratisati-va varsta si sustineti-va individual si reciproc.


2. Nu ii povesti chiar totul

Faptul ca nu ii divulgi chiar toate detaliile si experientele mamei tale este un lucru foarte benefic relatiei dintre voi doua. Nu uita nicio clipa ca, desi iti este si mama si cea mai buna prietena. nu va reactiona la fel ca…cea mai buna prietena a ta.

Povestindu-i totul despre numeroasele tale aventuri cu diferiti barbati s-ar putea ca aceasta sa nu se manifeste foarte detasat sau amuzata cum ar face orice prietena. Ea te va judeca incontrolabil intr-o maniera strict maternala.

3. Nu va imprieteniti pe Facebook

Cum tot mai multi parinti acceseaza platforme de socializare precum Facebook sau Twitter, nu este de mirare ca o poti descoperi in lista cererilor de prietenie pe mama ta. Acesta reprezinta un alt moment oportun de mentinere a confidentialitatii unor momente fata de parintele tau.

Chiar daca esti complet deschisa cu ea, sigur nu o va bucura sa te vada in diverse ipostaze in care poate tradezi elemente ale educatiei primite de la ea. De aceea, tine minte acest al doilea exemplu cand dezvaluirea tuturor picanteriilor din viata ta mamei tale nu este neaparat o idee buna.


4. Stabiliti niste limite

Crearea unor acorduri precum ce limite pot fi intrecute si care nu, in cazul amandurora, reprezinta o idee fantastica pentru a evita eventuale conflicte cauzate de lipsa acestor bariere. Spre exemplu, imagineaza-ti ca te muti inapoi, acasa la ai tai parinti. Aceasta schimbare poate aduce cu sine nenumarate nedumeriri, sugestii sau disconforturi.

De aceea, actioneaza preventiv. Stabiliti din start termenii convieturirii, si anume faptul ca acum esti adult si iti vei asuma toate responsabilitatile ce presupun aceasta vasta, precum mentinerea curateniei in casa, contributia la facturi, consumabile si alimente, in timp ce ea nu va fi constant mustrata de ideea ca nu faci nimic sau ca ti-ai compromis viitorul.


5. Mentineti-va identitatile

Mentinerea identitatii este extrem de importanta in relatia mama – fiica deoarece se aseamana cu o dependenta. In ce sens?! Mama devine extrem de atasata de fiica sa si traieste intru totul pentru ea si prin experientele ei, comportament ce o conduce la pierderea identitatii. Mai mult decat atat, tu, ca fiica, te poti simti frustrata si vinovata ca ai crescut si ca nu ii mai acorzi suficient timp si atentie mamei tale.

Prin urmare, nici una dintre voi nu reusiti sa va gasiti fericirea si linistea departe, chiar si cateva momente, de mama, respectiv de fiica. De aceea, alege sa mentii legatura usor detasata de mama, iar aceasta, la randul ei, va trebui sa imbratiseze noile tale preocupari si sa le ia ca sursa de inspiratie pentru mentinerea sau construirea propriei identitati.


6. Ai incredere in alegerile tale

Atunci cand fiica isi ia fraiele vietii in maini si isi sustine sus si tare alegerile, mama nu va avea alta solutie decat sa o priveasca si sa o accepte ca fiind adult. Aceasta schimbare nu va fi usor de digerat initial, dar pe masura ce iti vei mentine ferm convingerile cu privire la barbatul cu care te vei casatori sau cariera pe care o vei alege, mama ta se va adapta tot mai bine la noua Tu. Ai grija doar ca deciziile tale sa fie mereu demne de al sau respect.

7. Comunicati


Comunicarea este cheia succesului! Atunci cand fiecare dintre voi este atenta la ce spune si modul in care isi exprima ideile sau trairile, atunci se realizeaza o comunicare bilaterala reala si fructoasa. Invata sa asculti fara sa permiti vechilor declansatori’ sa intervina. Amandoua va doriti o conexiune reala asa ca, purtand discutii calme si constante, va veti bucura de rezultate excelente in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei dintre voi doua.

8. Invata despre relatia voastra din relatia ei cu mama sa


Nimic nu te va ajuta sa o cunosti mai bine pe mama ta decat analizandu-i copilaria. Afla cum era personalitatea mamei sale, deci a bunicii tale, si felul cum a decurs relatia dintre ele. Ea se va bucura ca te intereseaza aceasta latura a vietii sale in timp ce tu vei avea prilejul sa o cunosti mai bine.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle