Luna noiembrie, pe cât de mohorâtă afară, pe atât de strălucitoare în sălile prin care se întâmplă artă

Dacă meteorologic zilele se anunță deprimante, totul se poate rezolva folosind ca antidot pastile de artă, se pot lua fără prescripție medicală și în orice cantitate!

Prin urmare, ‘rețetelor’ deja apărute în ediția tipărită, mai adăugăm câteva întăritoare. (Nu uitați de alerte)


Dacă, cumva, credeați că festivaluri sunt numai până în octombrie, ei bine, nu e așa.

1-17 – SoNoRo Festival

Un eveniment devenit de referință în peisajul muzical românesc. Anul acesta tema ediției va fi DaDa ismul, pornind de la teoreticianul curentului Tristan Tzara și se dedică deconstruirii artei și reinterpretării tiparelor. Ca și în ceilalți ani, festivalul va porni din București, unde va poposi în diverse locuri convenționale și nu prea (Ateneul Român, Sala radio sau MARe/Muzeul de Artă Recentă, Templul Coral etc), și va colinda din nou prin țară, la Cluj și Sibiu. Pentru cine a mai participat la concertele din edițiile anterioare este ușor să decidă că trebuie să fie prezent și acum. Pentru cei care nu au mai fost le pot spune că vor trăi o experiență unică. Muzicieni renumiți români și străini se produc cu o plăcere specială, tocmai pentru că totul trece dincolo de convenții, nu numai datorită temei, ci, mai ales, datorită dorinței de a face spectatorii fericiți, ascultând altfel muzica. Răzvan Popovici, fondatorul și directorul festivalului, precizează în invitația pe care o adresează publicului:„ Reluăm manifestul lor (DaDa-iștilor) și spunem: DaDa vieții! DaDa iubirii! DaDa muzicii! DaDa creativității!
Programul complet: http://www.sonoro.ro/concerte


27.09-02.02.20, Muzeul Naţional de Artă al României (MNaR)- În jurul și împrejurul Suprarealismului.

Nu e prima colaborare dintre România și Belgia și de fiecare dată expozițiile au fost o încântare totală. Chiar dacă numele expoziției este puțin scary, chiar dacă nu ați mai fi călcat niciodată într-o expoziție sau muzeu, cu încredere puteți face primul pas aici. Selecțiile în astfel de expoziții sunt făcute tocmai având în minte că cei care vin nu sunt familiarizați, de-aia se și fac. Lucrările a 22 de artiști sunt expuse la București. (organizat de MNAR, Delegația generală Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière (Belgia)

07,08 – Ateneul Român, 19.00 – Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu’

În această lună, într-una din puținele ocazii în România, îl vom avea la pupitrul filarmonicii pe Cristian Măcelaru. În program, un rar E. Chausson „Poemul iubirii și al mării’ și S. Rahmaninov cu Simfonia a 2a, op27. Solistă, cunoscuta mezzosoprană de origine română Aura Twarowska. Alertă: III. Adagio: Adagio, Simfonia nr. 2, op27


14,15 – Ateneul Român, 19.00 – Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii „George Enescu'.

Gerd Schaller revine în România, de această dată la Ateneul Român, pentru un concert exclusiv Anton Bruckner, un expert în opera compozitorului: „Te Deum’ și Simfonia nr. 9, a cărei parte finală incompletă are mai multe versiuni. Soliștii serii vor fi: soprana Gabriela Iștoc, mezzosoprana Gabriela Popescu, tenorul Adrian Dumitru, bass-ul Marius Boloș. Alertă: Finale: Misterioso, nicht schnell (Schaller completion)


28 Teatrul Național București, 20.00 IT Dansa – Barcelona

Întâlnirile JTI, la ediția aniversară- a-XX-a, continuă surprizele anuale. În toți acești ani, a adus în România, de fiecare dată în premieră, cele mai hot trupe de dans contemporan din întreaga lume, fiind, practic, prima sursă de conectare cu fenomenul dansului la nivel mondial. Nu voi enumera ce ați pierdut deja, ci, ce se poate vedea în acest program, coregrafii semnate de unii dintre mai marii zilei: Alexander Ekman – Capriciu, Sidi Larbi Cherkaoui – In Memoriam, Lorena Nogal – Balul.


Citește și:
10 dintre cele mai bune filme ale anilor 90 pe care merită să le revezi

Text: Dana Cristescu

Foto: PR internet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle