Lucruri pe care le observi la familia partenerului tău și nu e treaba ta să le rezolvi

Familia partenerului îți este foarte dragă și v-ați apropiat mult? Cu toate astea există anumite comportamente pe care e indicat să ți le înfrânezi.

Petreci destul de mult timp cu ei sau deja au trecut anii și există un grad mare de confort și o conexiune emoțională semnificativă. Uneori îți vine să spui că familia partenerului este și a ta sau faci eforturi serioase ca să te integrezi. Din exterior ai o imagine mai clară asupra dinamicii lor, iar dacă ești tipul salvator cu atât mai mult îți vine să te implici deși nu este cazul. Te gândești că ai intenții foarte bune? Chiar și așa ele se pot întoarce împotriva ta.


Conflict între rude

Sunt mama lui, tatăl, poate are frați sau surori, bunici. Pe lângă ei este și familia există, cu unchi, mătuși, verișoare etc. Iar între această familie extinsă și membri ai familiei nucleu există anumite rivalități. Ele au pornit de la certuri mai vechi în familie, neînțelegeri legate de moșteniri, motivele pot fi foarte diverse. Să te aliezi cu mama care îi vorbește de rău nu este o idee bună, deoarece sunt la mijloc loialități puternice. E ok ca ea să spună despre propria soră că e neserioasă sau iresponsabilă, dar nu tu. Poți asculta, fără să pui etichete sau să încurajezi o potențială răzbunare.


Mediator

Pe principiul de mai sus evită să devii mediator sau persoana care vrea să rezolve un conflict ce datează practic dintotdeauna. Tu ți-ai asuma o responsabilitate care nu este a ta sau fără să îți dai seama ajungi să menții o dinamică disfuncțională. De exemplu mama care mereu și-a folosit copiii drept mesager sau armă împotriva soțului, fără să își gestioneze matur și din partea ei de adult problemele pe care le are în cuplu.

Persoana proiect

Ai identificat așa numita oaie neagră a familiei? Un frate care poate consumă în exces alcool, este dependent de droguri? O soră care nu poate ține un job mai mult de câteva luni și acum nu are serviciu? Un verișor care refuză studiile superioare sau orice tip de calificare? Nu, nu este rolul tău să îi aduci pe calea cea bună.

Atmosfera încărcată

Mesele în familie, întâlnirile scurte la cafea sunt marcate de o tensiune puternică pe care o simți în aer. Iar aici tu crezi că ai datoria de a înviora și colora atmosfera. Și faci tot posibilul să spui glume bune, să cauți subiecte de discuție interesante. Sau parcă mergi pe coji de ouă încercând să nu adaugi un plus de stres partenerului și să nu declanșezi pe nimeni din familie. Indiferent de scenariu e teribil de obositor.


Autosacrificiul

E în regulă să oferi ajutor atunci când ți se cere, nu contravine cu valorile și principiile tale, și nu presupune o formă sau alta de autosacrificiu. Adică să îți negi complet sau parțial anumite nevoi, să renunți la unele obiective pe care ți le-ai propus ca resursele respective să fie direcționate spre familia partenerului. Să implici terțe părți, iar asta să includă o anumită îndatorare a ta, chiar și morală, pe care în mod normal ai fi dorit să o eviți.


Citește și:
Îți dorești o relație de cuplu echilibrată? Ce tipuri de bărbați nu îți vor oferi asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle