Lucruri mici, dar cu impact uriaș care susțin relația de cuplu pe termen lung

Relația de cuplu necesită efort susținut. Și dacă la prima vedere ți se pare solicitant, iată câteva gesturi mici care vă vor face mult bine.

Nu, relația de cuplu nu merge de la sine. Nu îl întâlnești pe Făt Frumos și apoi totul e perfect. Basmele se opresc la momentul căsătoriei, dar nu spun ce înseamnă acel și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Da, e posibil cu multă muncă depusă la nivel conștient, depășirea cu înțelepciune a momentelor dificile care vor veni garantat. Căci nicio relație nu este perfect lină.


Cum treceți peste clipele delicate? Printre altele apelând la ce se află în contul bancar emoțional al relației voastre. Aici e util să depuneți zilnic diferite gesturi sau dovezi de iubire și tandrețe.

Transmite-i recunoștința ta

Aveți o relație de cuplu cu vechime, vă ajutați, sunteți o echipă, aveți un istoric care vă unește. Poate în sinea voastră apreciați lucrurile drăguțe pe care le faceți reciproc, suportul oferit. Dar nu transmiteți celuilalt că vedeți și vă bucurați în mod real de asta. Sau, scenariul mai puțin avantajos, nici măcar nu mai observați eforturile și pur și simplu le luați de bune, ca și cum vi se cuvine. Partenerul are nevoie să simtă și să audă recunoștința ta, asta în va satisface nevoia de validare și atenție.


Atingeri fizice

Adică mici gesturi de afecțiune care să nu fie legate direct de sex sau să aibă ca intenție clară ajungerea în pat. Îmbrățișări, mângâieri, săruturi, ciupituri fine, gâdilat, chiar și sub formă de glumă. Limbajul nonverbal este foarte important și transmite mult mai mult decât cuvintele.

Timpul vostru personal

În atâția ani v-ați văzut în toate ipostazele, de la super aranjați la ciufuliți și cu cearcănele până la glezne. Ați ieșit în oraș, ați plecat în vacanțe, ați făcut seri de filme acasă. Iar cu cât responsabilitățile s-au adunat cu atât poate v-ați complăcut într-un program în care voi în calitate de cuplu nu prea mai aveați loc. Așa că obișnuiți-vă ca o dată pe săptămână să vă puneți cele mai frumoase haine și să ieșiți la întâlnire. De asemenea să aveți vacanțe împreună cu copiii, dar și vacanțe, sau măcar weekend-uri, în doi.

Nu uitați de micile surprize

Poate ție îți place un fruct anume și lui un desert special. Vă puteți surprinde într-o seară cu aceste delicii sau alte bunătăți gastronomice pe care le adorați. Fiecare dintre voi are o listă de bucurii mai mici sau mai mari, iar până acum ar trebui deja să le cunoașteți. Puneți în act, periodic, câte un element din această listă. Surprizele nu sunt doar apanajul începuturilor de relație.


Cereți-vă scuze

Un îmi pare rău poate face minuni. Sigur, nu e de ajuns dacă nu este însoțit și de o schimbare comportamentală. E important să vă asumați partea individuală de responsabilitate într-o problemă. Și până la urmă nu contează cine are dreptate (lupta pentru putere) ci cum reușiți să găsiți o soluție acceptabilă pentru amândoi. Iar dacă ați greșit asumați-vă și cereți-vă scuze, lăsând episodul în trecut. Mereu uitați-vă la limitele proprii, la limitele celuilalt și conștientizați că este absolut esențial să le respectați.


Citește și:
Nu e util să fii o iubită cicălitoare și critică. Ce reacții are partenerul tău și cum să eviți asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle