Căsătoria este văzută de majoritatea dintre noi drept o legătură bazată pe iubire și înțelegere. Însă, există detalii ce pot stârni adevărate furtuni chiar și între parteneri ce se iubesc foarte mult.
Pentru a evita apariția acestor probleme, discuțiile deschise și oneste despre subiecte delicate reprezintă soluția.
Dacă unul dintre parteneri are datorii neachitate, ar fi bine să îl informeze pe celălalt înainte de a se căsători, pentru a evita situații jenante și neplăcute.
Pentru unele persoane acest subiect de discuție ar putea părea ridicol, din cauza părerii preconcepute că toată lumea își dorește să aibă copii. Dacă amândoi vă doriți copii, atunci câți? Când? Sunteți dispuși să adoptați? Există numeroase mici detalii referitoare la problema copiilor ce ar trebui neapărat clarificate înainte de a semna actul de căsătorie.
Tu eșți genul căruia îi place să călătorească și nu ar vrea să se stabilească pentru totdeauna într-un anumit oraș sau țară. Eșți sigură că este și el la fel de pasionat de călătorii și mutat? Ai fi tu dispusă să renunți la job și să te muți în alt stat sau oraș, pentru că soțul tău a fost promovat? Este important să discutați despre ce motive contează cu adevărat atunci când vine vorba despre locul unde veți locui ca familie.
Religia este o tema de discuție destul de delicată, însă nu trebuie evitată sub nicio formă atunci când urmează să te căsătoreșți. Dacă credința ta sau a lui influențează stilul de viață, atunci ar fi bine să cădeți amândoi de acord asupra importanței acesteia în viața voastră de cuplu. Dacă decideți să aveți copii, îi veți educa în spiritul cărei credințe?
Tu îți doreșți să priveșți orașul de la înălțimea fereastrei apartamentului cochet din centru, iar el a visat toată viață să dețină o casă înconjurată de gazon. Cred că se impune o discuție despre compromis.
Înainte de a vă căsători fiecare aveați câte un cont bancar, ce urmează să faceți după marele eveniment? Veți continua pe aceeași cale sau veți pune banii la comun?
Sarcinile din casă, precum spălatul vaselor, gătitul, curățenia, plata facturilor sunt lucruri ce nu prea pot fi evitate la nesfârșit. Pentru a începe o căsnicie în termeni pozitivi, discutați ce sarcină îi revine fiecăruia dintre voi sau care va fi metoda prin care veți jongla cu acestea, ca să nu fii tu nevoită doar să speli vasele, iar el să fie bucătarul–șef din casă.
Crăciunul trebuie petrecut în familie, alături de părinți, ai crescut cu această tradiție și ți se pare cel mai firesc lucru. Logodnicul tău însă, și-ar dori să petreceți câteva ore și cu ai săi. Trebuie să decideți ce sărbători veți petrece alături de familia ta sau a lui sau dacă veți fi doar voi doi.
În societatea noastră există tradiția că viitoarea soție să renunțe la numele său de familie pentru a-l adopta pe cel al logodnicului. Tot mai multe femei decid, însă, să își păstreze propriul nume, motivând că este parte a propriei identități. Dacă te numeri și tu printre acestea, ar fi bine să îți anunți partenerul ca să puteți discuta despre numele eventualilor copii.
Cât de pasionați sunteți de ceea ce faceți? Cât de importantă este cariera pentru fiecare dintre voi și ce ați fi dispuși să sacrificați pentru aceasta? Dorința de a construi o carieră este unul dintre motivele principale pentru care multe cupluri se despart, așadar ar fi corect să discutați despre așteptările fiecăruia.
Ai fi dispusă să menții o relație deschisă, în care fiecare dintre cei doi parteneri să fie liber să facă sex și cu alte persoane? Ai fi surprinsă, însă există numeroase cupluri și familii ce funcționează în baza acestui principiu. Provoacă-ți logodnicul la o discuție despre fidelitate și perspectiva de a avea un singur partener sexual pe toată durata vieții.
Foto: PR