Te gândești, ce ai putea să știi mai mult despre sex decât preludiu, poziții și alimente afrodiziace? Noi am descoperit o listă de lucruri ciudate despre acest subiect și ne-am gândit să o împărtășim cu tine.
Un studiu al Universității Los Angeles din California arată că numărul de parteneri cu care ai întreținut relații sexuale îți influențează activitatea cerebrală. Oamenii de știință au scanat creierul voluntarilor în timp ce aceștia au privit diferite imagini, unele cu tentă sexuală, altele nu, și le-au pus întrebări legate de comportamentul sexual din ultimii ani. Rezultatul a fost următorul: persoanele care au avut o activitate cerebrală mai mare în timp ce au văzut imaginile erau chiar acelea care au avut mai mulți parteneri în trecut.
Valorile mari ale colesterolului și proasta circulație a sângelui contribuie la disfuncția erectilă. Așadar, bărbații care iau medicamente pentru micșorarea valorii colesterolului pot să observe o îmbunătățire a perfomantelor sexuale după o anumită perioadă de tratament.
Universitatea Albright a efectuat un studiu pentru a descoperi dacă femeile și bărbații sunt capabili să își schimbe tonul vocii astfel încât să fie mai sexy. Femeile au reușit, însă bărbații nu. Când aceștia au încercat, rezultatul a fost exact contrar. Deloc atrăgător. Când femeile au un ton ușor mai gros, vocea este percepută ca fiind atrăgătoare. Conform studiilor, bărbații percep o voce ușor răgușită ca fiind un semnal de interes față de ei. .
Studiile arată că atunci când o femeie ia anticoncepționale este mai puțin atrasă de bărbații cu un nivel scăzut al testosteronului și trăsături fizice accentuate. Un alt studiu demonstrează că femeile care își cunosc partenerul în timp ce iau pilule contraceptive sunt mai puțin atrase de prietenii acestuia, dar și mai puțin satisfăcute din punct de vedere sexual. În același timp, tind să fie mult mai mulțumite de veniturile partenerului și mai puțin predispuse către dorința de a se desparte de acesta.
În perioada fertilă a ciclului menstrual, femeia este puternic atrasă de bărbații ce o înconjoară. O cercetare din Germania a analizat un grup de femei care au fost întrebate dacă ar alege un soldat care s-a întors din război, chiar dacă acesta suferă de diverse traume. Acelea care se aflau în perioada de ovulatie au ales soldații răniți ca potențiali parteneri, dar această alegere era validă doar pentru o scurtă perioadă de timp. Multe studii au arătat că femeile aflate în perioada fertilă a ciclului menstrual au o dorință mult mai mare de a întreține relații sexuale decât cele care nu se află.
Ți s-a întâmplat vreodată să te prefaci? Dacă nu, cu siguranță una dintre prietenele tale a făcut-o. Medicii psihologi susțin că, în general, persoanele mimează că au orgasm pentru că vor ca actul sexual să se termine cât mai repede sau le este teamă să nu își dezamăgească partenerul. Totuși, câteodată este constructiv. De ce? Specialiștii afirmă că sexul este că un „performance” și poate fi amuzant să te prefaci, ca și cum ai juca un rol. Important este să nu îți faci un obicei din asta.
Nu intra în panică dacă, în timpul actului sexual, te înroșești prea tare. Este doar o reacție normală a corpului față de circulația sângelui care este mult mai accelerată. Roșeața poate să apară în zona obrajilor, pieptului, în mare parte cam peste tot. Multe persoane se gândesc că sunt alergice la ceva ce poartă sau că se irită din cauza bărbii partenerului, dar este o simplă consecință a sexului. Cu siguranță, îți va trece în scurt timp după ce lucrurile se liniștesc.
Știai că o oră de sex este echivalentă cu 30 de minute de jogging? Un studiu al Universității din Quebec a descoperit acest lucru. Oamenii de știință au efectuat cercetarea asupra unui grup format din 21 de cupluri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au purtat dispozitive ce măsoară numărul de calorii consumate. Așa au descoperit că bărbații ard 4,2 calorii pe minut în timpul actului sexual, iar femeile 3,1. Acum rămâne să decizi cum preferi să arzi caloriile. Sex sau jogging?
Interesul față de sex, dar și funcționalitatea sexuală scad odată cu vârsta. Mai ales din cauza medicamentelor. Însă acest lucru nu îi oprește pe cei care au mai mult de 60-70 de ani să continue să fie activi din punct de vedere sexual. Mai mult decât atât, pentru că probabilitatea de a avea un copil la o vârstă înaintată este scăzută, aceștia nu folosesc metode de contracepție și sunt predispuși la boli cu transmitere sexuală.
Foto: Shutterstock