Lucruri care nu se vor schimba la partenerul tău indiferent cât te străduiești

Partenerul tău are niște trăsături și comportamente care te fac să te simți nesigură și neiubită? Efortul tău nu îl va influența deloc.

Lucruri care nu se vor schimba la partenerul tău indiferent cât te străduiești

Nici tu nu mai știi ce simți. Furie, frustrare, dezamăgire, tristețe, chiar toate la un loc. Da, în cuplu nevoile se împlinesc și în relație cu partenerul, dar câteodată ajungi să descoperi că acesta are niște limitări emoționale atât de serioase încât orice ai face nevoile acelea ale tale rămân fix în aer. Mai simplu spus nu ai cu cine. Dar ce s-a întâmplat? Totuși o vreme părea că ai cu cine și nici tu nu vrei să stai în povești fără niciun fel de viitor.

Poate că relația a fost în faza aceea de început de 1-2 ani când fiecare vrea și se străduiește să facă impresie bună, să se prezinte într-un mod cât mai atractiv. Nu au apărut situații cu adevărat serioase, provocatoare, grele care să favorizeze o probă a caracterului. Doar la distracție și bine evident că toată lumea e prezentă. Nu a fost cazul să depună efort susținut, căci totul mergea de la sine. Iar apoi ai început să te întrebi dacă partenerul tău nu cumva are un frate geamăn, și ba apare geamănul bun, ba apare geamănul rău.

Lipsa de empatie

Nu ai o baghetă magică și poți să apelezi la milioane de discuții. Lipsa lui de empatie nu o poți vindeca tu și nici nu îi poți resuscita empatia. E nevoie de mult lucru personal, al lui, pentru o schimbare care se poate să fie foarte mică. Nu îl vei sensibiliza și din păcate poți păți lucruri serioase către grave la care el să rămână impasibil, ca și cum se uită fără interes la un perete alb. Poți să plângi, să îl implori, să te arăți cât se poate de vulnerabilă. Vulnerabilitatea ta nu o va scoate pe a lui la iveală, ci va deveni și mai distant. Din păcate lipsa de empatie înseamnă și o lipsă de ajutor la nivel practic. Efectiv nu îl interesează cum te descurci, dacă are cine să te ajute.

Egoismul

Și nu e dificil de observat cum cele descrise mai sus se împletesc cu un egoism feroce care de multe ori are și nuanțe de materialism sau interes de diverse feluri. Iarăși, să îl faci tu să fie mai puțin egoist deoarece ești o persoană minunată? Nici nu îți va vedea calitățile, nici nu va ține cont de ceea ce îți dorești tu, întrucât primele 100 de poziții din clasament sunt ocupate de propria lui persoană. Nu vede pe altcineva în afară de el și într-un fel sau altul egoismul tot va ieși la suprafață. Este critic peste măsură, nu îi pasă că rănește, ba chiar o face intenționat ca să se simtă puternic și îndreptățirea e la ordinea zilei.

Nevoia de admirație

Îl complimentezi, ești caldă, ești tandră, îi oferi tot felul de confirmări. Dar pare că nevoia lui de validări nu are limită, e ca un sac fără fund. Așa că indiferent cât îi oferi tu, el tot va căuta și în altă parte deoarece e o manieră de a-și confirma valoarea. La nivel profund stima sa de sine este atât de mică încât prin flirturi, aventuri își alimentează o părere bună despre el, ba mai mult, consideră că are dreptul la ele, deoarece el e mai special.

Citește și:
Fostul partener te caută? Motive ascunse pe care le confunzi cu dorul sau dorința împăcării

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle