La ce riscuri te supui când nu îți dai timp și treci dintr-o relație în alta

Să treci dintr-o relație în alta crezi că este cea mai bună metodă de vindecare și de a avea grijă de tine? Reprezintă exact opusul.

La ce riscuri te supui când nu îți dai timp și treci dintr-o relație în alta

La prima vedere te consideri victorioasă. Nu stai să plângi, să suferi, ci ca o învingătoare te distrezi, ai o nouă relație și ești dorită. Asta în contextul în care fosta relație s-a încheiat în urmă cu 5 minute și mirosul pielii lui încă se simte pe așternuturi. Să treci dintr-o relație în alta, fără pauză, este de fapt un mod de a face față, o strategie de supraviețuire și nu o decizie sănătoasă luată de o persoană disponibilă emoțional.

Nu te vindeci

Când ai timp să te vindeci, să integrezi despărțirea, să duci doliul după fostul partener? Nu ai când din moment ce imediat ce s-a încheiat relația tu ai început una nouă. Poate chiar văzând deznodământul foarte predictibil al despărțirii tu deja începusei în paralel cu relația oficială pe cea actuală. Astfel încât chiar să nu existe nicio zi sau săptămână de singurătate.

Plasture

Da, relația cea nouă este o relație de tip plasture. Doar că plasturele se desprinde și inevitabil ajungi să sângerezi emoțional pe partenerul care nu ți-a greșit cu nimic. Este un fel de dualitate a încântării că primești atenție, iubire, e fascinat de tine, cu respingerea că vrea prea mult, te solicită prea mult. De fapt, tu ți-ai dori să te încarci de la el, să îți iei ce îți trebuie atunci când ai chef, ca apoi să dispari, să nu te deranjeze, și să reapari când vrei o nouă doză de atenție și afecțiune. O instabilitate creată și menținută de către tine, un atașament care nu există, ci mai degrabă o hrănire a orgoliului. Căci la acest partener ești dispusă să renunți cu prima ocazie, imediat ce apare cineva mai interesant. Nu reușiți să legați o conexiune emoțională adevărată deoarece ești indisponibilă emoțional.

Nu e despre tine

De multe ori să intri imediat într-o relație după despărțire are legătură cu ochii sau gura lumii. Respectiv să îți aperi imaginea sau să îți construiești una anume pentru cercul social pe care obișnuiați să îl frecventați amândoi, sau pentru fostul. Să nu te vadă ei distrusă, rănită, ci strălucitoare și jubilând. Dar în felul acesta te ignori pe tine, suferința pe care o simți. E nedrept și oribil față de tine să disimulezi, când pe interior simți că te prăbușești.

Răzbunare

O altă idee falsă sau mit. Că fostul se va tăvăli de durere și te va regreta amarnic imediat ce va afla că tu ai început rapid o altă relație. Mari șanse efectiv să nu îl intereseze. Iar în cazul în care reîmpăcarea este pusă pe masă, din nou mari șanse ca repararea relației să fie îngreunată tocmai de faptul că tu ai evadat instantaneu în alta. I-a fost activat pe moment atașamentul de pericolul de a te pierde definitiv? Se va distanța din nou imediat ce se va simți securizat.

Alegeri neinspirate

Știi care îți este tiparul, nu e prima oară când faci asta. Iar când te desparți și începe vânătoarea de potențiali parteneri nu înseamnă că vei alege cea mai bună variantă. Deoarece te interesează să fie cineva acolo, cum este acel cineva… rămâne de discutat sau lasă mult de dorit. Nu ai timp să faci o selecție atentă, să cunoști persoana. Și dacă de-a lungul vremii relația devine una solidă, te trezești într-o relație pe termen lung cu o persoană care doar a umplut un gol, iar de aici numărul de probleme e în continuă creștere.

Citește și:
Cum se comportă un bărbat care doar te ține de rezervă și nu vrea o relație serioasă cu tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle