Iubitul te enervează des? Ce e de făcut ca să nu ajungi la despărțire

Ca să nu ajungi la despărțire învață să îți gestionezi furia și urmează pașii de mai jos.

Nicio relație nu e perfectă sau ferită de conflict, dar mare grijă să nu ajungi la despărțire inutil. Motivele de ceartă pot fi diverse și de multe ori nu contează motivul în sine, cât felul în care voi vă comportați în timpul conflictului.


Da, te enervează groaznic, cu siguranță și tu pe el, cu toții greșim, există compatibilitate și incompatibilitate, flexibilitate, negociere, păcate mortale pentru relație sau gesturi pe care le face celălalt și activează răni emoționale din copilărie.

De exemplu un partener foarte critic precum mama, autoritar și inflexibil ca tata, ori supraprotector și care nu-ți lasă autonomie așa cum făcea bunica. Pentru situații tensionate ți-am pregătit un ghid util pe care, da, îl poate pune în practică și iubitul tău.


1. Ca să nu ajungi la despărțire ia o pauză

Când spun pauză nu mă refer la pauză în relație, ci pur și simplu atunci când cearta s-a încins, tocmai ca lucrurile să nu degenereze, când simți că ai ajuns la limită și urmează o explozie de furie, cere-i partenerului să luați o pauză din discuție de 30 de minute, o oră, două, cât știi că este necesar să te calmezi. Când a expirat timpul reveniți asupra problemei. Time-out-ul are niște reguli: nu ieși pe ușă și te întorci când vrei, ci la ora comunicată, altfel celălalt simte că nu-l respecți și îl abandonezi; în perioada de pauză nu reîncepeți disputa.

2. Gândește-te la perioada voastră de început

Ce emoții ai simțit la primele voastre întâlniri? După câtă vreme ai știut că el este persoana potrivită pentru tine și care a fost momentul când ai realizat asta? Cum au fost primele luni sau primii ani de relație? Ce experiențe frumoase ați trăit împreună? Au existat și situații înspăimântătoare? Cum ați avut grijă unul de celălalt în momentele bune sau mai puțin bune?


3. Conectează-te cu partea lui vulnerabilă

Bărbații nu sunt monumente de granit, ci niște ființe cu emoții, frici, dezamăgiri. Iar iubitul tău nu a fost dintotdeauna bărbatul puternic, masculin ci și un copil vulnerabil, lipsit de apărare. Ca să îi vezi această parte vulnerabilă, încă prezentă în interiorul său, cere-i o poză de când era mic și poart-o cu tine timp de câteva zile, uită-te la ea de mai multe ori zilnic. Concentrează-te pe felul în care te simți, când ți-l imaginezi așa mic și inocent. Așa-i că vrei să nu ajungi la despărțire?


4. Observă și lucrurile bune pe care le face

Nu se poate ca întreaga voastră relație să fie un întreg șir de gafe. Sigur partenerul tău are anumite calități, face anumite gesturi frumoase pentru tine, familia ta sau a lui, pentru vecini ori prieteni. Gândește-te bine la ele și notează-le pe o hârtie.

5. Cum să nu ajungi la despărțire? Pune-te și în locul lui

Acum schimbă perspectiva! Când l-ai enervat tu pe el? Fă o nouă listă cu modurile în care tu îl scoți din sărite. În ce fel a fost el iertător cu tine? Cum ți-a aratat asta? Cum a evitat să nu ajungeți la despărțire? Cât de răbdător a fost? Te-ai simțit acceptată de el? Cât de tolerant a fost cu micile sau marile tale toane?


Citește și:
Cum să îți îmbunătățești relația cu ajutorul acestor mici 8 lucruri

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle