Îți este greu să îți exprimi emoțiile? Cum să îi spui te iubesc altfel decât prin cuvinte

Îți este greu să îți exprimi emoțiile? Cum să îi spui te iubesc altfel decât prin cuvinte

Sincer nici nu îți aduci aminte ca tatăl tău să îți fi spus vreodată te iubesc. Nici între părinții tăi nu ai auzit declarații. Mama poate a mai scăpat stingher un te iubesc, și ție ți se părea atât de nenatural încât îți venea să fugi și să te ascunzi undeva, doar să te lase în pace. Asta nu înseamnă că nu te-ai simțit iubită sau nu ai observat o afecțiune reală între ai tăi. Ci pur și simplu nu erați genul declarativi și peste ani ați rămas la fel. Când partenerul tău îți zice că te iubește ți se pune nod în gât. Îți place, nici tu nu îți vezi viața fără el, dar de pe buzele tale nu se desprind cuvinte similare și uneori te simți prost, chiar vinovată. În cazul ăsta, cum să îți manifești emoțiile și sentimentele astfel încât el chiar să perceapă mesajul?

Abordează onest

Dacă el îți face des complimente, te laudă, la capitolul vorbe e clar că le are mereu la el, sunt mari șanse ca exact complimentele să facă parte din limbajul său al iubirii. Căci tindem să le oferim celorlalți afecțiune așa cum ne-ar plăcea nouă să o primim. Iar tu dacă te simți cu adevărat blocată și e foarte dificil să scoți acele două cuvinte, este mai mult decât ok să îi recunoști asta. Vă uitați amândoi la elefantul din cameră și îl împingeți afară.

Ce ar avea impact?

Din fericire nu avem doar un singur limbaj al iubirii, ci poate chiar pe toate într-o anumită ierarhie, sau din ele selectat un top 3 esențial. Care sunt celelalte moduri în care el se simte iubit? Dacă îi oferi cadouri, chiar și mărunte? Dacă îi faci anumite servicii? Dacă ești tandră fizic sau petreceți timp de calitate împreună? Care dintre aceste variante nu îți mai produce disconfort și o poți manifesta des?

Să ții minte lucruri…

… importante se traduce în variate feluri. Prin tu ești important pentru mine, prin sunt atentă la ceea ce zici. Ce contează pentru tine are relevanță și pentru mine. Te aud, te văd, sunt implicată în conversație în mod real.

Curiozitate pentru pasiunile lui

Unele poate că nu ți se potrivesc deloc, altele ești dispusă să le împărtășești ocazional, unele chiar ajungi la concluzia că îți plac și vrei să le faceți împreună mai des. Ideea e că manifești curiozitate pentru universul lui și nu te ancorezi în rigiditate. Ci înclini spre o formă de flexibilitate așa cum e confortabilă și pentru tine, știind că este util ca amândoi să faceți pași unul spre celălalt. Sau te iubesc și sunt dispusă să mă adaptez la tine fără să îmi încalc limitele, principiile, valorile.

Ții cont și de nevoile lui

Să te vezi doar pe tine, să fii prinsă într-un egoism toxic, să aștepți ca doar el să facă lucruri pentru tine, doar el să depună efort în relație, toate acestea conturează un dezechilibru puternic și reflectă o lipsă de conectare emoțională. El devine invizibil și mesajul nu mai e te iubesc, ci ești insignifiant și invizibil pentru mine. Nu mă interesează ce ai tu nevoie, ce îți dorești, mă interesează doar nevoile mele și atât. Dar când prioritizezi și nevoile lui, asta e o declarație de iubire spusă în gura mare. Chiar și fără cuvintele clasice.

Citește și:
Te temi că te-ai îndrăgostit de prietenul tău cel mai bun? Ce semne tinzi să confunzi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle