Îți este foarte teamă să nu fii înșelată? Cum să îți construiești relația pentru a nu se ajunge aici

Este cea mai mare frică a ta să nu fii înșelată. Nu poți controla ceea ce se întâmplă, dar poți controla propriul tău comportament și ce faci pentru relație.

Îți este foarte teamă să nu fii înșelată? Cum să îți construiești relația pentru a nu se ajunge aici

Să fii înșelată este pentru tine coșmarul absolut. Ești dispusă să ierți multe lucruri, dar asta nu. E o formă de trădare supremă. Și deși cunoști cupluri care au reușit să depășească infidelitatea, la tine aici se trasează limita. Cunoști noțiunea de profeție autoîmplinită? Adică atunci când te temi atât de tare de un lucru, încât ajungi să te comporți astfel încât tocmai lucrul respectiv să se întâmple. Da, responsabilitatea nu este în întregime a ta, iar să înșeli este o alegere conștientă. Și sunt bărbați care spun că sunt fericiți, că efectiv nu au ce să le ceară sau să le reproșeze partenerelor lor, și totuși sunt infideli. Până la urmă nu îi poți pune partenerului tău o centură de castitate, dar poți să te ocupi de partea ta de responsabilitate în relație, de ce poți face tu să construiești o relație cât mai sănătoasă și împlinitoare împreună cu partenerul tău.

Nu ocoliți discuțiile delicate

Fiecare dintre voi are nemulțumirile sale. Sunt contexte de moment și comportamente legate de ele care vă deranjează. Să bagi sub preș, să nu vorbești despre, nu înseamnă rezolvarea problemei, ci întreținerea ei. Ca atare să nu abordați anumite lucruri doar pentru că nu vreți să vă certați nu e constructiv pentru cuplu. Iar în timp relația se poate eroda semnificativ.

Rezervorul de încredere

Încrederea se și acordă și se și câștigă. Pe tine ce te securizează, ce te face să te simți în siguranță? Dar pe partener? Care sunt acele comportamente cu care puteți adăuga amândoi combustibil în rezervorul încrederii?

Controlul

Să îți ții partenerul sub stricta supraveghere crezi că funcționează ca formă de prevenție? Să știi ce face în fiecare minut al zilei va proteja relația de infidelitate? Să nu plece nicăieri fără tine, nici la un meci sau să nu iasă cu prietenii niciodată îl va ține departe de orice tentație? În primul rând, dacă este genul pe care e necesar să îl păzești, asta ar trebui să îți contureze cel mai mare semn de întrebare. Să constituie un semnal de alarmă asurzitor. Apoi, prin control și libertate zero îi vei frustra nevoia de independență, de a-și cultiva relațiile cu oamenii apropiați sufletului său. Iar orice animal ținut în cușcă va căuta modalități să evadeze. Valabil și la oameni…

Conectarea reală

Femei frumoase găsești oriunde. Femei inteligente, care poate să aibă interese similare cu ale partenerului tău. Dar niciuna dintre ele nu ești tu, iar ce leagă oamenii, îi aduce împreună și îi face să rămână alături este conectarea. Este mai util să lucrați la obiective comune de cuplu, ce vreți să realizați în doi, ce fel de viață vreți să vă construiți. De asemenea să vă cultivați și să aveți grijă mărită de conectarea autentică emoțională dintre voi. Când simți că sunteți cu adevărat conectați? Faceți o listă cu ceea ce vă hrănește conexiunea sau ar putea să contribuie pozitiv la ea.

Respectați-vă limitele

O limită încălcată înseamnă o nevoie emoțională neluată în seamă. Nu sunt bune nici limitele difuze, care practic nu există, și nici limitele extrem de rigide. Sigur că pot fi lucruri nenegociabile precum respectul, dar multe care pot fi ajustate pentru ca nevoile ambilor și limitele ambilor să fie satisfăcute.

Citește și:
Spui despre tine că ești timidă? Cum îți poate întreține partenerul această trăsătură de care vrei să scapi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle