Îți dorești un partener care să nu fie infidel? Trăsături ce scad riscul infidelității

Un bărbat ce nu are în mod obișnuit tendința de a fi infidel posedă o serie de trăsături de personalitate și comportamente evidente.

Îți dorești un partener care să nu fie infidel? Trăsături ce scad riscul infidelității

A fi infidel este pentru tine coșmarul numărul 1 într-o relație. Ți se pare trădarea supremă, fie că este vorba despre o aventură de-o noapte sau o relație în toată regula desfășurată în paralel. Dacă la prima nu există implicare emoțională și a doua presupune existența unor sentimente, ambele reprezintă o încălcare a capitalului de încredere, lipsă de respect și a te răni în mod conștient. Deoarece a înșela reprezintă o alegere, nu un accident. Și îți dorești enorm să nu te expui unui astfel context. Sigur că nu poți controla ceea ce face celălalt, dar poți alege un partener care să fie mai stabil și matur emoțional, ca atare mai puțin predispus la astfel de derapaje.

Nu cerșește atenție

Nu simte nevoia să se încarce excesiv din exterior. Evident că laudele, gratitudinea complimentează pe oricine și e frumos să vezi că ești apreciat de ceilalți. Dar acest tip de bărbat nu caută și nu provoacă contexte în care să fie el în centrul atenției, ca un actor în rol principal pe scenă și toate reflectoarele asupra lui. Nu dorește să epateze și nu are ca intenție inconștientă să vadă toate femeile dintr-o încăpere cucerite de carisma sa.

Are principii și valori…

… foarte puternice. O etică de viață la modul general pe care o urmează riguros, ca o modalitate de a trăi în primul rând el cât mai sănătos. Căci aventurile și relațiile în paralel presupun un grad de dramatizare, agitație, consum de energie, planuri și intrigi, foarte multă minciună. El vrea o existență curată.

Nu caută răzbunare

De multe ori infidelitatea e o modalitate de răzbunare. M-ai rănit? Lasă că îți arăt eu ție ce înseamnă să suferi. Nu mai îmi oferi atenție și afecțiune așa cum mi-aș dori? Nicio problemă, dacă tu mă ignori lasă că acea colegă de serviciu ea nu mă ignoră. Nu apelează la nicio formă de vendetă și nu caută să își panseze orgoliul cu admiratoare din afara relației. Știe că problema e în cuplu și în cuplu trebuie rezolvată.

Comunică

Știe că nu ai capacitatea să îi citești gândurile, poți afla ce îl deranjează doar dacă îți transmite el cât mai limpede și non pasiv-agresiv. Nu își dorește ca bulgărele de zăpadă să devină din ce în ce mai mare, ori o ploicică să se transforme într-o furtună nimicitoare. E conștient că pentru împlinirea nevoilor sale emoționale în relația cu tine e necesară colaborarea, ca el să ceară rezonabil și să pună limite ferme dar cu blândețe.

Are un comportament consistent

Nu azi parcă e cel mai îndrăgostit de tine, iar peste două zile abia dacă te mai bagă în seamă. Nu acum își dorește o relație serioasă cu tot ce implică asta, iar în două săptămâni nu mai e sigur de nimic și tu plină de defecte pe care nu le poate tolera. Este stabil și drumul vostru e drept, într-o urcare nici abruptă, nici rapidă. Ceea ce spune e probat ulterior la nivel comportamental, iar tu te simți liniștită și în siguranță cu el și cu perspectiva voastră de relație.

Citește și:
Îți place mult cineva? Întrebări care te ajută să înțelegi dacă ai vreo șansă sau nu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle