Îți dorești să ai alături un bărbat puternic? Cum este greșit înțeleasă această trăsătură și totul se poate întoarce împotriva ta

Crezi că un bărbat puternic este cea mai bună variantă de partener de cuplu. Însă ce la prima vedere este un câștig îți poate aduce multă suferință.

Un bărbat puternic vei spune că te face să te simți în siguranță, protejată, că te poate susține atunci când îți este greu. Că e un stâlp pe care nu îl poate dărâma nimic. Și într-o anumită măsură lucrurile pot sta în felul aceasta. Doar că există și un revers al medaliei, în care zidul care îl înconjoară pe bărbatul puternic este de nepătruns, iar tu să experimentezi ce înseamnă singurătate în doi. Căci noțiunea de a fi puternic este înțeleasă greșit în primul rând chiar de către partener.


Lipsa intimității emoționale

De multe ori această etichetă de puternic implică și o semnificativă detașare emoțională. Ca să facă față contextelor dificile, să nu fie atins sufletește de ceva care l-ar destabiliza, partenerul intră într-o formă de amorțire sau anestezie emoțională în care pur și simplu nu mai simte emoțiile negative, dar nici pe cele pozitive. Implicit, conexiunea emoțională cu tine este blocată de această detașare.

Superioritatea

Aroganță, superioritate, el le știe pe toate și cel mai bine. Părerile lui sunt cele avizate, are o pregnantă nevoie de control. Poate deveni foarte critic, exigent, să aibă standarde nerealiste, să îți ceară în funcție de aceste standarde. Tot o modalitate disfuncțională a lui de a face față. Doar că încet și sigur încrederea ta în tine este sabotată.


Competiția…

… și lupta pentru putere se pot insinua în cuplul vostru, partenerul puternic dorind să dețină supremația. Competiția vă scoate din zona de coechipieri și vă transformă în adversari, fie că este vorba despre cine câștigă mai mulți bani, are job-ul mai răsunător, este mai apreciat social. În final orice temă poate deveni sursa competiției.

Nu îți cere părerea

Este flatant să rezolve diverse probleme, dar cum e ca el să facă asta fără să te întrebe cum ar fi agreabil pentru tine? Ce părere ai, dacă ești complet de acord sau ar fi necesar să negociați acea cale de rezolvare. În principiu, la modul general, ești pusă în fața faptului împlinit. Oare asta a observat că se petrecea și în familia lui, între părinții săi? Sau a fost copilul pe care nu îl lua nimeni în seamă?

Lipsa flexibilității

Rigiditatea sa devine foarte inconfortabilă când intră în coliziune directă cu nevoile tale și împlinirea lor în relația voastră. Ceea ce zice sau consideră se transformă în literă de lege, iar tu nu te simți văzută, ascultată, auzită, înțeleasă.


Răceală…

… la nivel comportamental, duritate. Tânjești după afecțiune, iar când o ceri ți se reproșează că ești prea sensibilă și vrei prea mult. Crede sincer că bărbații adevărați nu plâng, să intre în contact cu emoțiile lui i se pare un concept străin, suferința e pentru cei slabi, iar tandrețea o modalitate de a crea comportamente de copil răsfățat.

Foarte multe limite

Limitele sunt sănătoase în orice tip de relație, nu doar în cuplu. Însă aici limitele nu îți permit să te apropii de el emoțional, sunt mai degrabă niște tabuuri, o înșiruire de ce nu ai voie să faci, să întrebi, să discuți cu el.


Citește și:
Semne că ești într-o nouă relație, dar în același timp captivă în trecut

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle