Investește constant în formarea ta în carieră

Ai în plan să-ți asumi un nou rol care îți cere să deprinzi noi abilități? Secretul stă în a investi continuu în formarea ta, iar motivația o poți lua chiar de la actori celebri care, pentru a da viață unui nou personaj, au învățat ceva nou.

Investește constant în formarea ta în carieră

Natalie Portman a învățat balet pentru rolul din „Black Swan”. S-a antrenat cel puțin 5 ore pe zi, într-o perioadă în care filma și alte proiecte. Rezultatele? Un binemeritat Oscar pentru cea mai bună interpretare a unei actrițe într-un rol principal.

Leonardo DiCaprio și Tom Hardy au învățat o limbă indigenă pentru filmul „The Revenant”. Un consultant cultural indigen i-a învățat limba Arikara, care este vorbită doar de câțiva bătrâni rămași din Dakota de Nord. Filmul a obținut 12 nominalizări la Oscar și trei premii.

Tom Cruise a învățat să piloteze un elicopter pentru „Mission Impossible: Fallout”. A petrecut peste 2.000 de ore în antrenamente pentru pilotaj și cascadorii.

Inspirată de poveștile actorilor celebri, menține un ritm dinamic în viața ta profesională și personală, prin învățare continuă. eJobs îți pune la dispoziție cursuri IT gratuite, disponibile printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Iată ce rol joacă învățarea continuă în viața ta:

Ții pasul cu tendințele

Indiferent de specializarea ta și de domeniul în care lucrezi, tehnologia evoluează. Fie că ești antreprenor, designer grafic, blogger este important să ții pasul cu schimbările, astfel oferi valoare oamenilor și vei avea satisfacții atât în plan financiar, cât și personal.

De exemplu, ia în calcul situația destul de frecventă în care Facebook sau Google își schimbă algoritmii (din nou!). Ce vei face? Primul pas este să citești despre aceste modificări și să începi să analizezi modul în care concurenții își schimbă strategiile. Apoi să lucrezi la strategia ta, încercând, în același timp, să aduci și conținut de calitate.

Te dezvolți profesional și personal

Cele mai bune companii, precum Google, investesc în planuri de dezvoltarea profesională și personală a angajaților lor. Cercetătorii au descoperit că dezvoltarea personală duce la îmbunătățirea performanței la locul de muncă. În același timp, simți că te schimbi în bine. Cunoștințele te mobilizează, îți dau idei să acționezi. Când, de exemplu, afli despre diferite probleme din lume, cauți și diferite modalități de a ajuta. Chiar dacă poate nu au nicio legătură cu profesia ta, au de-a face cu tine ca persoană. Și deschiderea ta spre a găsi soluții te ajută și în plan profesional.

Învățarea te ajută să lupți împotriva rutinei

Când fiecare zi la job ți se pare poate o repetiție, simți nevoia de ceva nou. Cel mai bun pas în acest caz este să-ți iei câteva ore libere și să te gândești la ceea ce ți-ar plăcea să faci în carieră. Apoi începe să faci un plan de învățare care să te ajute să fii mai aproape de jobul dorit. Învățarea continuă te ajută să lupți împotriva rutinei. Și este ca o dependență. Cu cât înveți mai mult, cu atât vrei să știi mai mult. Găsești mai ușor idei noi, care te vor ajuta să fii mereu într-un ritm energic.

Învățarea te ajută să-ți faci mai mulți prieteni

Nu ești niciodată singură indiferent de ceea ce alegi să înveți. Poate că este vorba de design grafic, testare sau un nou limbaj de programare. Vei găsi cu siguranță o comunitate relevantă care te va sprijini și îți vă va oferi informațiile de care ai nevoie. Poți face schimb de idei, poți pune întrebări și vibe-ul unei comunități îți va da motivația de a continua să înveți. Poți începe prin a căuta comunități online și apoi să stabilești întâlniri offline cu noii prieteni.

Învățarea te conduce spre succes

Gândește-te la o persoană de succes. Să luăm exemplul lui Richard Branson. Învățarea pe tot parcursul vieții este principiul fundamental al succesului său ca antreprenor.

Însă dacă analizezi parcursul său profesional, vei descoperi că Richard Branson a renunțat la facultate. Da, dar nu au încetat să învețe! Și aici este vorba de timpul și efortul pe care îl investești de bunăvoie în dezvoltarea ta. Ia ca exemplu persoane care au avut succes într-o anumită industrie și vei observa că au profitat de contextele în care se aflau pentru a învăța.

Cunoașterea îți stimulează stima de sine

Când știi mai multe, începi să te prețuiești mai mult ca persoană. Vei fi mai încrezătoare să participi la discuții și să te afirmi astfel pentru un nou job. Iar modul în care te percepi pe tine se răsfrânge în relații, prietenii vor fi influențați de imaginea pe care tu o transmiți despre tine.

Descoperă acele cursuri care îți oferă ocazia de a învăța ceva nou, în IT

Ai o gândire logică, înclinație spre design, precum și atenție la detalii? Nu lăsa aceste aptitudini nevalorificate. Ai și un start bun pentru a-ți face o calificare în JavaScript sau în QA. Tot ce trebuie să faci pentru a te specializa este să urmezi cursuri gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Curs Programator JavaScript

Vrei să înveți de la zero JavaScript, HTML și CSS, și cum să creezi pagini web cu ajutorul acestora. Acest curs este ideal dacă nu ai experiență în programare, dar ai înclinație spre design.

Curs Tester QA

Vrei să contribui la dezvoltarea celor mai tari website-uri și aplicații? Atunci înscrie-te la cursul de Tester QA! Vei învăța de la zero cum să descoperi defectele website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori. Acest curs este ideal dacă nu ai experiență în IT, dar ești foarte atent la detalii.

La aceste cursuri de IT te poți înscrie dacă bifezi următoarele puncte:

  • Ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Ești angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală

Curaj! Înscrie-te aici la cursuri gratuite în IT.

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact: SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Text: Mihaela Pascari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle