Metode diferite care te ajută să ai o minte sănătoasă și să gândești pozitiv

Vrei să înveți să gândești pozitiv? Să ai o minte sănătoasă? Creierul are o proprietate care se numește neuroplasticitate și poate fi antrenat!

Metode diferite care te ajută să ai o minte sănătoasă și să gândești pozitiv

Mergi la sală, alergi, ești foarte preocupată să îți ții corpul în formă. Dar cum ar fi dacă ai face asta și pentru creierul tău? În felul acesta previi bolile neurodegenerative și îți crești capacitatea mentală. Da, poți învăța orice la orice vârstă, iar acesta este un avantaj de care este chiar indicat să profiți.

Puzzle sau integrame


Iată o modalitate amuzantă de a petrece timpul liber singură, împreună cu partenerul sau copiii. V-ați plictisit, pandemia a redus semnificativ activitățile și nici vremea nu e foarte prietenoasă. Pe masă sau direct pe covor în sufragerie faceți un puzzle împreună. Ori unul citește și ceilalți vin cu idei de cuvinte pentru integrame. Lucrați creierul și faceți ceva diferit ca familie.

O limbă străină sau o nouă facultate

Sunt o mulțime de cursuri online atât din țară cât și din străinătate care îți permit să îți extinzi competențele sau să dezvolți unele noi. Visai să studiezi limba spaniolă sau istoria artelor? Ce te oprește?!

Rute noi

Unele femei stau grozav la capitolul orientare, altele se consideră a fi deficitare. Ai un drum clasic pe care mergi mereu la serviciu, când te duci în vizită la prieteni sau la părinți? Schimbă-l! Încearcă permanent trasee noi care îți pun mintea în dificultate, fiind nevoită să învețe rute noi. Poți face asta și la munte, accesând diverse trasee montane unde să te ajuți de hartă, sau în vacanțe mai lungi ori city break-uri.

Vocabular îmbunătățit

Sigur, îl poți obține prin lectură, dar nu orice lectură. Fizică cuantică, filozofie, diverse domenii care nu îți sun deloc familiare și care de multe ori te trimit la dicționar. Iar temele de discuții vor fi semnificativ diversificate!

Activități manuale

Fie că te apuci de sculptat, pictat, modelaj, broderie, decorațiuni interioare… acest antrenament aparent vizual împlică și studiu, memorie, atenție. Practic vorbim de un domeniu nou în care sunt implicate multiple simțuri, te stimulezi senzorial cât mai divers.

Dans!

Crezi că e ușor să înveți tango sau salsa? Sunt o mulțime de pași care trebuie memorați, scheme de dans care trebuie compuse. De asemenea înveți să renunți la control și să lași partenerul să te conducă, trebuie să asculți muzica și să dansezi pe ritm.

Sport fără antrenor

Sigur, e mult mai ușor când antrenorul îți spune ce exerciții trebuie să faci, dar atunci când îți creezi tu antrenamentul și trebuie să ții minte exercițiile, repetările, cum să le mixezi… din nou îți pui mintea la contribuție.

Arte marțiale

Tai chi, qigong… și ele presupun un ansamblu de mișcări care au o cursivitate proprie, coordonare, ordine anume. Le poți face acasă, în grădină, într-un parc, protejată de contextul actual, și în contact cu mintea și trupul tău.

Citește și:
Situații zilnice care îți arată că ai o stimă de sine ridicată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle