Inițial sunt situații normale, dar duse la extrem îți pot distruge relația de cuplu

Ce îți poate distruge relația în timp? Exagerarea unor aspecte firești ale vieții, care să aducă frustrare, nemulțumiri și conflicte serioase.

Când cunoști pe cineva, sau chiar dinainte, știi deja ce vă poate distruge relația. Pe listă de cele mai multe ori intră infidelitatea, lipsa de respect, de atenție, manipularea, lipsa viziunilor și a scopurilor comune, maniere îndoielnice. Dar pe lângă ceea ce consideri în mod obișnuit păcate capitale se află situații aparent banale sau normale, care în exces au un mare potențial distructiv.


Gelozia

Ea este prezentă în orice relație. În doze mici este cât se poate de normală, și poate funcționa ca un compliment sau ca semn de sănătate relațională. Dar când gelozia atinge un nivel foarte înalt poate distruge relația de cuplu. De ce? Apar certuri virulente, comportamente de control, restricții legate de persoanele cu care poți interacționa, poate chiar ți se cere să renunți la prieteni vechi.

Statutul

Este un subiect foarte sensibil. Sunt persoane pentru care studiile, nivelul financiar, social, contează atât de mult încât reprezintă unul dintre elementele decisive în alegerea partenerului de viață. Iar dacă la început acesta bifează toate cerințele, există posibilitatea ca o criză economică, de exemplu, să amenințe sau să dărâme acel ansamblu care brusc își pierde strălucirea. Și implicit scade și valoarea partenerului în ochii celuilalt, iar de aici până la despărțire rămân doar câțiva pași.


Relațiile cu familia

Este normal și indicat să menții relațiile cu familia din care provii. Problema apare când acestea ajung să amenințe relația în sine prin intruziune extremă, control, dominarea tânărului cuplu care pur și simplu este sufocat și nu se mai poate dezvolta independent.

Libertatea personală

Cu toții avem nevoie de timp personal, pentru noi, să ne punem în practică hobby-urile, să ne vedem cu prietenii. Exagerarea aici are două nuanțe. Prima se referă la eliminarea totală a acestui timp de solitudine, când absolut totul se realizează în doi și ai senzația că îți pierzi identitatea ca individ. A doua este despre libertatea exagerată care se traduce prin timp foarte limitat împreună, până când descoperi că noi este un cuvânt care nu vi se mai aplică.

Darurile

La început de relație poate că vă făceați multiple surprize. Nimic deosebit, e parte din procesul de curtare, de a-i oferi celuilalt bucuria unui lucru pe care și-l dorește mult. Dacă pe măsură ce timpul trece numărul acestor daruri scade, asta poate reprezenta o problemă pentru cel care le primea. Și al cărui limbaj al iubirii este definit de cadouri. În același timp apar expectanțele sau standardele foarte înalte: dacă mă iubești mă copleșești cu surprize materiale consistente. Nu o faci? Atunci asta înseamnă că nu ții la mine.


Citește și:
Cum să-i pui limite unui partener de cuplu care te manipulează și se consideră superior

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle