Infidelitate emoțională? Cum îți înșeli partenerul chiar dacă nici măcar nu atingi un alt bărbat

Există ceea ce numim infidelitate emoțională în cuplu, iar uneori ea poate fi mai periculoasă pentru relație decât infidelitatea fizică.

Infidelitate emoțională? Cum îți înșeli partenerul chiar dacă nici măcar nu atingi un alt bărbat

Îți spui că nu ai înșelat, deoarece nici măcar nu v-ați sărutat sau nu ați făcut sex. O îmbrățișare nici nu se pune sau nici nu ați ieșit împreună. Ați fost la o cafea? Dar asta poți face cu oricine, nu? Și cu prietenii ieși des. Însă situația nu e așa de simplă când vorbim despre infidelitatea emoțională, inclusiv în lipsa componentei trupești. Care ar fi elementele ce caracterizează acest mod atipic de a înșela.

Te ascunzi

Dacă este doar o prietenie sinceră cu un bărbat, atunci el poate veni la voi acasă, vă puteți întâlni cu toții. Însă comunicarea sau întâlnirile cu el le ții ascunse. Nu îl pomenești niciodată, ba chiar te temi ca partenerul tău să nu afle de discuțiile voastre. Nu contează că acum ele se află într-o etapă mai… inocentă.

Fantasme sexuale

Ești atrasă fizic de el și de nenumărate ori ți-ai imaginat cum ar fi să faceți sex. Poate chiar în comunicarea obișnuită s-au strecurat aluzii sexuale ori ați trecut la propriu la sexting. Poze indecente trimise, mesaje incendiare, descriptiv ce v-ați face în pat unul celuilalt. Fantasmele nu au numai nuanță sexuală, ci și romantică. Scenarii în care te desparți de partener, formezi oficial un cuplu cu acest bărbat, vă construiți o viață împreună.

Comparații

Brusc, partenerul de cuplu începe să aibă nenumărate defecte, să facă diverse greșeli, parcă să nu mai fie atât de bun ca înainte. Te trezești cum mintea ta este invadată de comparații din care partenerul iese pierzător, iar noul obiect al pasiunii este un cavaler cu armură strălucitoare. Acesta e mai atent, mai deștept, mai descurcăreț, mai înțelegător, un partener mai grozav etc. chiar dacă nu ai conviețuit cu el nici o secundă și nu ați avut altă relație decât cea online sau de amiciție mascată.

Te confesezi lui și nu partenerului

Ai probleme în cuplu care te nemulțumesc? În mod ironic nu le discuți exact cu persoana cu care ar și trebui să le rezolvi. Ci i le mărturisești plină de furie sau frustrare noului partener de discuții, care îți dă dreptate, spune că te înțelege, și el a trecut sau trece prin asta. Ți s-a întâmplat ceva special? Ești tristă? Ai probleme la serviciu? Te îndrepți către el, iar cel de acasă nici nu știe ce se petrece în viața ta sau îi menționezi fugitiv. Deoarece alinare, conexiune emoțională ai primit din altă parte și nu mai simți nevoia să vină și din partea lui.

Simți gelozie

Sunteți colegi de serviciu, observi cum glumește cu alte persoane de sex feminin și vezi negru în fața ochilor. Dacă și el se află într-o relație sau este căsătorit devii geloasă când auzi că a avut un moment bun cu partenera sau că plănuiesc să plece într-o vacanță, au hotărât să facă achiziții de viitor.

Citește și:
Ghid de bună purtare când vrei să te desparți de partenerul de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle