Indicatori ce sugerează o mare probabilitate de a ajunge la divorț

Aceste comportamente sunt reale semnale de alarmă ce indică un potențial divorț. Unele pot fi corectate, unele nu...

Indicatori ce sugerează o mare probabilitate de a ajunge la divorț

Nimeni nu se căsătorește cu gândul la divorț. Deși disoluția căsătoriei este acea șansă de a ieși dintr-o relație ce nu-ți face bine, unde celălalt nu este deloc atent și la nevoile tale, unde nu depune efort pentru construirea și repararea cuplului când e necesar. Iar când deja încep problemele le poți aduna într-o predicție pentru divorț, asta dacă nu sunt remediate.

Minciuna

Sunt minciuni mari, care efectiv zdruncină din temelii cuplul, care sunt ca niște accidente unde automobilul este daună totală și nu se mai poate recupera nimic. Și mai sunt minciuni mici și dese, unele fără o miză extraordinară, care sapă încet și sigur în capitalul de încredere. Încât ajungi la un moment dat să pui la îndoială orice spune partenerul, să te temi să faci alături de el alegeri importante deoarece nu știi la ce surprize neplăcute te poți aștepta. Tot în categoria de minciună este și amăgirea în care cele promise nu se întâmplă niciodată și sunt amânate din diferite motive pe care inițial le crezi, ca apoi să ți se pară total neîntemeiate.

Evitarea

Comunicarea se rezumă la ce ați făcut peste zi, ce e necesar să cumpărați, cum vă organizați programul. Dar discuțiile importante, sensibile sunt evitate complet. Iar frustrarea se adună, problema nu este rezolvată și cauzează altele noi. Ori demarați o ceartă, fiecare ventilează furia, dar mai departe ori vă îndepărtați fiecare, ori doar unul refuză dialogul. Comunicarea este slabă și nu primește atenția necesară. Poate aveți și perspectiva că relațiile merg de la sine sau că fiecare e cum e și nu trebuie să schimbe nimic.

Amenințările…

… care pot fi de mai multe tipuri. Amenințarea cu divorțul, că unul nu va mai vedea copiii, că va fi lăsat pe drumuri, fără niciun ban, că i se va face rău într-un fel sau altul. Aceste amenințări, chiar dacă nu sunt materializate, își pun o importantă amprentă emoțională și mentală. Iar ele macină conexiunea. În plus, cum să te simți în siguranță, cu o bună predictibilitate a relației, dacă la fiecare ceartă mai aprinsă apare promisiunea sau amenințarea divorțului? Cum să mai te implici autentic atunci când ești în gardă mereu și te întrebi dacă nu cumva e necesar să îți faci un plan de urgență în caz de divorț care este atât de des menționat?

Răzbunările

De multe ori ele sunt și anunțate cât se poate de clar. Pentru că eu sunt supărat pe tine, îți fac rău intenționat ca să vezi cum e. Și, desigur, data viitoare să nu mai procedezi la fel de frică. Cum să te simți în siguranță cu cineva care îți face rău conștient și asumat? În plus, acestea merg mână în mână cu manipularea și controlul, cu foarte multă critică și invalidarea perpetuă ce decurge din ea.

Prioritizarea diferită

Poate unul dintre voi se comportă ca și cum e căsătorit cu propriii părinți sau ca și cum e un copil care nu a ieșit încă de sub tutela mamei și a tatălui. Cariera este mai importantă decât orice, iar relația de cuplu e cumva în fundal. Distracția e superioară responsabilizării, construcției unui viitor. Timpul personal și cu prietenii e mai important decât timpul personal în cuplu. Diferite forme de dezechilibru, iar în niciuna dintre variante cuplul nu e o prioritate.

Citește și:
Ești în divorț? Ce nu ai nevoie să auzi în această perioadă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle