Încercați să vă reparați relația? Ce greșeli faceți în acest proces atât de important

Semnalul de alarmă este tras de ceva vreme. Este esențial să vă ocupați de relația voastră, dar anumite greșeli vă îngreunează munca.

Lucrurile sunt clare și nu dați înapoi. S-a întâmplat ceva și pur și simplu ați pierdut busola, v-ați pierdut unul de altul. Nu vreți să ajungeți la despărțire, deși uneori aveți puternica senzație că sunteți în pragul ei. Este greu, este dureros, dar sunteți dispuși la efort în tot acest proces de reparare și chiar îl faceți. În paralel comiteți și greșeli care vă îngreunează munca, dar pot fi prevenite.


Evaluarea incorectă

Imaginea despre ce înseamnă repararea unei relații nu se potrivește cu realitatea. Pot fi viziuni extreme, de un proces blând, fin, lin, ori chinuri groaznice care vă sperie. Vă poticniți într-un moment? Se ivesc credințe cum că nu veți reuși, nu e pentru voi. E semn rău că vă certați, nici nu trebuia să ajungeți în situația asta. Și tocmai pentru că vă aflați în ea, acest lucru vă indică faptul că nu trebuie să fiți împreună. Un soi de idealizare, desigur complet nerealistă, a relațiilor fără conflicte, compararea cu alte relații cărora nu le vedeți și minusurile. Raportarea la un unicorn relațional are până la urmă doar rol sabotor.


Redirecționați sarcina

Vreți să vă reparați relația și începeți să citiți o mulțime de lucruri despre cuplu, vă uitați la filmulețe. Adunați informație, vă dă sens, dar nu puneți în practică nimic la nivel conștient, comportamental. Implicați un membru al familiei sau un prieten, cineva în care aveți încredere, indicați toate acele probleme de cuplu și lucruri care vă supără, dar după această ventilare sau listă de probleme nu mai treceți la acțiune. Ca și cum lăsați responsabilitatea intervenției și a construirii soluției de intervenție tocmai celuilalt membru implicat.

Lucru superficial

Sunteți cu mânecile suflecate și țineți cont de ceea ce v-ați reproșat. Fiecare dintre voi începe să facă ce a fost rugat de atâtea ori, dar ignora. Și e ok, e frumos, e util. Și e și insuficient. Căci e important să fie abordate lucruri mult mai profunde, cu impact mult mai mare. Vorba proverbului: Cu o floare nu se face primăvară. Și e necesar să vă uitați lucid și asumat la ce scârțâie în relație în relația voastră, că un plasture nu e util când rana necesită copci.


Nu sunteți onești până la capăt…

… și e greu să vă reparați relația când vă mai împiedicați de minciună sau manipulare. În mod evident capitalul de încredere este semnificativ afectat și să vedeți dovezi ale comportamentului deranjant, nu celui nou funcțional, este descurajator.

E doar despre sine

Ce vrea și celălalt, ce are nevoie, care e perspectiva lui? Nici nu treci pe listă. E ca un fel de război, de luptă pentru putere, în care miza este cine și cum câștigă individual, nu cum câștigă relația. Nu sunt validate emoțiile și nevoile partenerului, nu este derulată negocierea. Termenul este eu, nu noi. De unde și prăpastia emoțională, lipsa lucrului împreună.


Nu observați îmbunătățirea

Dorința de a rămâne împreună este mare, iar la fel de mare este și exigența sau așteptările despre procesul de reparare. El trebuie să fie perfect, rapid, o răsturnare de lumi. Această exigență devine o capcană în ceea ce privește observarea și aprecierea schimbărilor implementate treptat.

Citește și:
Vei obține exact contrariul! Tipuri de afirmații pozitive cu efect distructiv în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle