Încă trăiește în mintea ta un fost partener pe care nu îl poți uita? De ce se întâmplă asta

Ești blocată în trecut, cu gândul permanent la un fost partener? Câteva explicații ce îți permit să te eliberezi.

Încă trăiește în mintea ta un fost partener pe care nu îl poți uita? De ce se întâmplă asta

Ocazional revizitezi mental perioada când ai fost în cuplu cu un fost partener. Alteori te întrebi dacă nu cumva ești fixată acolo, ca un fel de obsesie. Dacă ești întrebată, răspunzi sincer că nici nu se pune problema de împăcare. De atunci au trecut ani, iar ideea împăcării te face să îți amintești și toate acele aspecte negative care te-au făcut să ieși din relație sau să fii de acord cu despărțirea dacă el a fost cel care a inițiat-o. Și totuși, de ce ești bântuită de acest fost partener?

Vinovăția

La momentul respectiv nu ți-ai dat seama. Erai convinsă că tu făceai totul bine și el a fost cel care a greșit flagrant, chiar dacă avea o mulțime de părți bune. Apoi vremea s-a scurs, poate că te-ai maturizat, ai avut diverse experiențe, ai lucrat tu cu tine. Ți-ai dat seama care a fost partea ta de responsabilitate. Unde ai greșit și tu, cum întrețineai o dinamică disfuncțională dintre voi. Și semnele de întrebare au apărut. Dacă procedam diferit oare cum ar fi fost? La fel și vinovăția în care te acuzi că l-ai făcut să se simtă neiubit, neimportant.

Excela…

… în anumite aspecte ale relației. Era foarte tandru la nivel fizic, te complimenta. Gestionați excelent treburile gospodărești dacă locuiați împreună. Era foarte prezent pentru tine, a dovedit de o mulțime de ori că te sprijină și te poți baza pe el, poate inclusiv luni bune după despărțire. Dacă tragi linie a fost cel mai implicat dintre foștii parteneri, cu cel mai frumos comportament. S-a transformat într-un fel de barometru, grad de comparație. Și pe toți cei care au urmat l-ai comparat cu el, și niciunul nu s-a ridicat nici măcar la jumătate la nivelul lui. L-ai pus pe piedestal.

Te-a dezamăgit cel mai tare

Impactul emoțional al despărțirii a fost uriaș. Ți-ai revenit extrem de greu și poate în continuare încă ai o teamă să nu fii din nou rănită așa cum a făcut-o el. Știai că lucrurile scârțâie, nu sunteți bine, și cu toate astea gestul său de la final ți-a dat lumea peste cap în mod negativ. S-a răzgândit înainte de nuntă. A băgat divorț la scurt timp după ce v-ați căsătorit. Ai venit acasă și ai găsit casa goală. Te-a înșelat cu cineva apropiat. A anulat o decizie majoră pentru voi în timp ce o puneați în practică, când făceați actele pentru un credit și achiziționarea unui apartament, tratamente pentru conceperea unui copil.

Ultima conexiune reală

După el efectiv nu ai mai avut nicio relație. Tu ți-ai fi dorit, dar nu s-a întâmplat. Persoane care la început păreau extrem de încântate, relația promițătoare, se dovedeau a fi interesate, egoiste, indisponibile. Tu credeai că ați început ceva, dar acel ceva era o prietenie cu beneficii pe care nu o agreasei. Nu voiau mai mult decât sex, deși dăduseră impresia de altceva. Cu acest fost partener ai simțit ultima dată apartenența, siguranța, protecția, iubirea, de el te-ai simțit ultima dată dorită cu adevărat, și nu sexual, ci ca persoană.

Citește și:
Ai fost obișnuită cu parteneri toxici? Semne că acum nu ai o relație plictisitoare, ci una sănătoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle