Să te echilibrezi, să fii bine tu cu tine nu doar că îți crește satisfacția vieții, dar va avea efecte pozitive și la momentul când vei fi în cuplu.
O relație de cuplu nu este rezolvarea tuturor problemelor tale și nici elementul care automat îți va face viața frumoasă, ți-o va transforma radical. Tu până atunci stând în tristețe și întuneric. Desigur, relația este un plus foarte important, dar ai grijă ce misiune pui pe umerii partenerului de cuplu și în ce fel de salvator îl transformi. Căci să fii bine tu cu tine este responsabilitatea ta și când ești singură și când ești în doi, știind bine ce nevoi ai, ce limite să pui și ce anume să îi ceri partenerului. Iar pentru o raportare în cuplu cât mai sănătoasă e necesar să lucrezi tu cu tine la (re)echilibrare și ce anume îți aduce fericirea.
Această stabilitate are multiple nuanțe. Un loc de muncă stabil, o casă în care te simți bine și în siguranță, care să reprezinte un spațiu cât se poate de personalizat, un grup chiar și foarte restrâns de oameni ai tăi. Stabilitatea, protecția date de un minim de economii. Stabilitatea dar și predictibilitatea oferite de o rutină pe care să o ai în mod obișnuit, nu doar în zile mai speciale de final de săptămână sau vacanță.
Imaginează-ți vocea exigentă din capul tău, cea care îți zice continuu că trebuie să faci x sau y lucru, fără ca să se simtă confortabil. Cum arată ca persoană? Cum o cheamă? Apoi vizualizează cum pleacă, se îndepărtează până când nu o mai vezi. Este în regulă să nu ai acum răspunsul pentru toate întrebările tale, este în regulă să faci un minim realist necesar. Oprește comparațiile cu cei din jur, căci ei nu-ți trăiesc viața ta și tu nu le trăiești viața lor, nu cunoști toate detaliile, elementele din spatele poveștii lor. Imaginează-ți semnul stop, mare, ori de câte ori apare comparația. Ce impact are ea asupra ta? Cu ce te ajută și ce costuri are?
… este foarte importantă. Nu te conectezi emoțional doar cu un partener de cuplu. Te conectezi și cu familia, dacă este cazul, cu prietenii pe care e important să îi menții aproape, să cultivi relația cu ei. Ieșirile în oraș să aibă ca scop nu sondarea sau generarea posibilităților de a întâlni pe cineva, ci a te simți tu bine și a te bucura de compania celor dragi, de a savura experiența avută împreună cu ei. Când activitățile tale sociale au ca scop cunoașterea unui potențial partener, iar prietenii devin doar mijlocul care să contribuie la conturarea unui astfel de scenariu, focusul tău nu este în direcția potrivită. Și cu atât mai mare dezamăgirea când o ieșire nu are la final și plasarea numărului tău de telefon. Deci activitățile să fie pentru tine, nu pentru un el care apare sau nu.
Să dormi suficient și să fie un somn de calitate, să mănânci sănătos și în cantități moderate. Să îți iei timp pentru odihnă, relaxare. Să nu te forțezi fizic, emoțional, financiar pentru a face pe plac cuiva, a te gândi că așa ești mai bine acceptată. Să citești, să meditezi, să faci mișcare. Să te prioritizezi într-o manieră sănătoasă.
Foto: PR