În cuplu ești atentă doar la semnalele de alarmă? Care sunt aspectele bune pe care omiți să le vezi

În cuplu urmărești cu îndârjire semnalele de alarmă? Care sunt acele calități sau comportamente bune pentru relație care demonstrează că e un partener valoros.

Probabil că ai suferit mult, ai întâlnit persoane nepotrivite și ai ales să rămâi în relație indiferent de costurile emoționale și cât de neîmplinită te simțeai. Durerea te-a făcut, conform proverbului, să sufli și în iaurt concentrându-te astfel pe tot ce s-ar putea încadra în categoria semnale de alarmă. Încerci să te protejezi, și involuntar vezi numai aspectele negative. În interacțiunea cu un bărbat sunt și o multitudine de semnale pozitive demne de luat în seamă, iată câteva.


Te face să te simți văzută…

… auzită, apreciată. Ești validată și te simți importantă în relație cu el. Ești parte din echipă, iar asta este cât se poate de evident. Nu experiementezi, ca alte dăți, ignorarea, manipularea, gaslighting-ul.

Lucrează cu sine

Copilărie perfectă, fără niciun fel de impact negativ la maturitate? Prea puțin probabil. Așa că el este dispus să își vadă rănile, să le vindece, să își asume comportamentele și să facă schimbări atunci când este necesar. Nu ai senzația că vorbești cu pereții sau că încearcă să arunce vina pe tine cu fiecare ocazie. Că tu ești cea în neregulă, el perfect și tu trebuie să te repari.


Pune și respectă limitele

Limitele sunt necesare în absolut orice tip de relație, de la prietenie, colegialitate și până la cuplu. Partenerul tău este cât se poate de clar în ceea ce privește limitele sale, iar tu când le faci vizibile pe ale tale le respectă, nu se angajează într-un proces intens și obositor de negociere prin care încearcă să te submineze. Desigur, este om și e supus greșelii, dar în acest context își cere scuze autentice însoțite de comportamentul care să le susțină.

Este dornic să rezolve conflictele

Certurile nu rămân în aer. Este deschis să comunice, să fie transparent, dovedește empatie și chiar face tot posibilul să te înțeleagă și să găsiți împreună soluții. Nu se teme nici să abordeze subiecte mai delicate, cu potențial exploziv, tocmai pentru că știe că în viitor vă poate fi mai bine dacă eliminați toți elefanții din cameră. Nu te întrebi ce a vrut să zică deoarece dorește să elimine confuzia, așa că modul în care se exprimă este caracterizat puternic de claritate.


Nu te izolează

Știe că înainte de a-l cunoaște ai avut o viață. Ai prieteni, familie, hobby-uri, țeluri de urmat sau obiective legate de profesia ta. Îți lasă spațiul necesar cultivării acestor relații, te încurajează în acest sens cât și în urmărirea acelor obiective importante pentru tine. Spațiul personal, intimitatea sunt niște concepte cu care el este prieten și nu doar că ți le oferă, dar le cere și el la rândul său.

Predictibilitate și consistență

Adică știi la ce să te aștepți de la el. Nu ruminezi fără sfârșit analizându-i comportamentul, nu stai cu grijă gândindu-te ce surpriză neplăcută îți va face de data aceasta. Nevoia ta de siguranță emoțională este împlinită, iar ceea ce spune se potrivește cu ceea ce face, de unde și un grad crescut de încredere îl el și în relație.


Citește și:
Vrei să faci voluntariat? Motive psihologice pentru care voluntariatul îți va schimba viața în bine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle