În ce să investești la nivel personal și relațional dacă vrei să fii mai fericită

Vrei să fii mai fericită? Sunt o serie de lucruri pe care să le faci în mod conștient și asumat atât în relație cu propria persoană cât și cu partenerul.

În ce să investești la nivel personal și relațional dacă vrei să fii mai fericită

În mod cert există o mulțime de lucruri care îți pot sabota posibilitatea de a fi fericită. Dar oare ce înseamnă să fii fericită? În echilibru, cu o stare de bine, liniștită, împăcată. Unele dintre lucrurile care îți pot impacta negativ starea de spirit țin de evenimente care nu sunt în controlul tău, contexte de viață ce implică probleme financiare, profesionale, probleme de sănătate ale tale sau ale celor apropiați. Nu există un curs lin, ci suișuri și coborâșuri, și ce anume îți zici tu în legătură cu perioadele mai grele, cum le faci față. De asemenea ce construiești tu cu tine și cu ceilalți în perioadele bune, și care ulterior constituie resurse care să te încarce când nu prea mai poți spune cu inima deschisă că ești complet și cu adevărat fericită.

Relații cu sens

Ajută să ai un cerc social extins, să știi că dacă dai 20 de mesaje măcar jumătate dintre destinatari vor fi disponibili pentru a ieși în oraș. Să fie niște contacte utile poate și profesional. Oameni pe care îi cunoști și care ar fi de ajutor când îți pierzi serviciul sau vrei să îl schimbi. Însă aceste contacte sociale au grade diferite de substanță sau profunzime. Ce e cu adevărat hrănitor?

O conexiune emoțională strânsă și reală chiar și cu un grup foarte mic de oameni, să îi numeri pe degetele de la o mână, eventual nu pe toate. Prieteni în relație cu care să te simți iubită, în siguranță, înțeleasă, ascultată, protejată… acasă. O altă relație semnificativă, cu sens, care aduce liniște, stare de bine sau dezechilibru pregnant, este relația de cuplu. Uită-te cu atenție la ce nevoi emoționale ai în cuplu și în ce măsură acestea sunt împlinite, care e calitatea relației actuale sau a celei în care vei fi la un moment dat.

Onestitate…

… față de tine, de cei din jurul tău, față de partenerul de cuplu. Onestitate nu doar în sensul clasic în care le spui adevărul, ci onestitatea de a privi realitatea așa cum este ea și oamenii așa cum sunt ei. De a nu pansa sau colora realitatea în mintea ta, doar ca să poți face față, să mergi mai departe, să te minți singură că totul e ok, minunat. Onestitatea față de nevoile tale emoționale, față de ce te împlinește pe tine, de ce alegeri ar fi în acord cu valorile și dorințele tale. Onestitatea lui nu sau a unei limite pusă atunci când ai nevoie de ea.

Independență

Independența financiară îți dă putere, energie. Te securizezi singură, îți aduci tu singură liniștea în ceea ce privește ziua de mâine. Contribuie la dezvoltarea încrederii în sine, că poți, te descurci, la creșterea stimei de sine demonstrându-ți din nou și din nou, chiar și prin lucruri mici, cât ești de valoroasă și capabilă. Să ai un job, un acoperiș, să îți permiți haine și alte moduri de a avea grijă de tine, pornind de la o grijă de bază, practică, la cea cu nuanță spirituală.

Timp de calitate

Munca fără pauză va aduce bani mai mulți, dar și mult stres, irascibilitate, o senzație pregnantă de disconfort, că nu îți găsești locul, poate chiar epuizare în toată regula. Astfel că timpul de calitate tu cu tine, odihna, relaxarea sunt absolut vitale. La fel și timpul agreabil petrecut alături de partener. În care să te simți bucuroasă, entuziasmată, conectată. Nu un timp împreună dar fiecare cu treaba, activitatea lui, în care practic nici nu vă întâlniți, sau în care numeri zilele până ajungeți înapoi acasă.

Citește și:
Cum să te protejezi, fără să părăsești relația, când partenerul tău are deseori tendința de a fi manipulator

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle