I-ai spus că îl placi și l-ai invitat în oraș? Avantaje și dezavantaje când faci tu primul pas

Când faci tu primul pas simți putere, că ești în control și îți dai o șansă. Dar nuanțele acestui comportament sunt multiple și nu mereu pozitive.

I-ai spus că îl placi și l-ai invitat în oraș? Avantaje și dezavantaje când faci tu primul pas

Abordarea aceasta în care bărbatul face primul pas ți se pare de-a dreptul învechită. Consideri că e frustrant ca tu să placi pe cineva și să aștepți ca el să facă ceva în direcția mult așteptată. Îți zici că nu ești o domniță neputincioasă, nu trăiești în Evul Mediu și așa cum lupți cu perseverență pentru obiectivele pe care ți le stabilești în viață, de ce nu ai face la fel și pe plan amoros?! Cel mai probabil, dacă întrebi un bărbat, ți-ar spune că i-ar plăcea, s-ar simți flatat, dorit dacă femeia ar face primul pas. Și totuși… există plusuri și minusuri.

Tiparul tău relațional

Privește în spate la istoricul tău relațional. Cum au început toate sau majoritatea relațiilor tale? Oare tu ai fost cea care i-a contactat pe foștii parteneri? Tu i-ai curtat? Tu ai insistat să ieșiți împreună? Ai creat toate contextele posibile prin care să fiți alături și să se ciocnească de tine aproape peste tot unde mergeau? Și, da, ți-ai atins scopul, apoi nemulțumirile au început să curgă. Tema principală? Lângă ei nu te simțeai femeie, căci nu primeai suficientă atenție, surprize, nu aveau inițiativă, nu erau foarte tandri etc. Sigur, din moment ce au fost obișnuiți ca tu să fii cea care a bifat toate elementele de mai sus, și ai făcut în locul lor.

Menținerea controlului

Un alt tipar care ține și de structura personalității tale poate fi controlul. Tu ai fost cea care a demarat relația, regulile în funcție de care s-au desfășurat lucrurile, tu ai deținut controlul, puterea. O vreme ți-a adus validare, satisfacție, dar devine și obositor, iar bărbatul din fața ta teribil de plictisitor. A lăsa partenerul să te caute, el să te curteze, să depună efort înseamnă și a lăsa o parte din acest control. O parte deoarece desigur iei în calcul ce este confortabil pentru tine, ce este în acord cu nevoile tale și ca atare pui limite ori de câte ori este necesar. Dar nu mai faci tu singură întregul joc.

Undă verde pentru neasumare

Îi declari că îl placi și ți-ai dori să îl cunoști mai bine. Apoi tot faceți schimb de mesaje, îl inviți la masă sau la cafea. Pentru el este simplu, știe deja că are cale liberă și nu trebuie să se străduiască prea tare. Iar sex de câteva ori și atât e o idee foarte bună pentru el, dar nu și pentru tine. Descoperi că nu îți face loc în viața lui și frustrarea se adună pe măsură ce relaționarea e din ce în ce mai dezechilibrată. El din prima nu te-a ales, ci pur și simplu a primit, temporar, ce i s-a pus în brațe.

Ieșirea din evitare

Indiferent cât de mult plăceai pe cineva sub nicio formă nu îi arătai asta? Și apoi erai tristă când el se retrăgea sau își muta interesul de la tine către altă persoană mai deschisă și comunicativă? Voiai să fii cea curtată, vânată și ca atare din păcate atrăgeai tocmai vânătorii de trofee și femei inabordabile? Uneori, să faci primul pas poate fi tocmai ieșirea din evitarea intimității prin confirmarea faptului că omul acela ți se pare interesant. Să afle și el asta. Nu îl chemi la tine acasă, nu sari în pat imediat, nu îl suni și nu îi dai mesaje necontenit. Ci îți arăți disponibilitatea, deschiderea, fără presiune sau insistență.

Citește și:
Ce să nu uiți și să întrebi la început de relație fără a fi invazivă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle