Știi că pentru ca relația să funcționeze e necesar să faci anumite compromisuri. Și ai fost foarte dispusă în sensul asta, fiind foarte concentrată pe ideea de relație sănătoasă, comunicare cât mai transparentă, asertivă, gestionarea emoțiilor negative și înfrânarea manifestărilor care ar putea afecta cuplul. Și din atât de mult autocontrol, dorința ca totul să se desfășoare cât mai lin, să te raportezi la partenerul tău cât mai sănătos… ai trecut într-o extremă toxică pentru tine.
Ai renunțat la pasiunile tale
Ți-ai spus că dacă îți urmezi mai departe hobby-urile, lucrurile care îți aduc ție plăcere, în final nu mai aveți timp să vă vedeți sau veți petrece foarte puțină vreme împreună. Așa că ai renunțat la ele și le-ai îmbrățișat pe ale lui, fără să fii neapărat încântată de ele. Nu reprezintă o schimbare pe care ți-o doreai sau ceva adițional pozitiv, ci doar un compromis cu care încerci să te împaci.
Ai rărit spre 0 socializarea…
… cu oamenii tăi, cu tribul tău. Vacanțele, plecările din weekend, ieșitul în oraș, toate s-au petrecut în doi, cu familia sau prietenii lui. Cu ai tăi mai degrabă infim. Nu îi plac prietenii tăi, spune că nu au lucruri în comun, îi evită în mod evident sau mai subtil. Poate nu e de acord nici să ieși tu separat cu ei sau te încurajează să țineți legătura, dar constant îți face program. Ori la nivel inconștient ai luat această decizie de a te concentra pe relație, ceea ce presupune și o deprivare de ceea ce te încarcă din afara cuplului.
Nu ai spus nu
Să ieși din zona de confort, să încerci lucruri noi, să te adaptezi stilului de viață al partenerului tău, să îi înțelegi ieșirile nervoase etc. Și ai făcut-o fără să te uiți la ceea ce ai nevoie tu cu adevărat, ce este ok sau nu pentru tine. Nu ai cerut, nu ai negociat o variantă agreabilă și pentru tine, nu ai pus limita clară care te-ar fi făcut să te simți în siguranță și protejată. Pur și simplu te-ai focusat pe relație și grija pentru ea, neglijând grija ta pentru tine.
Responsabilitate prea mare sau prea mică
Extremele nu sunt niciodată sănătoase. Pot fi funcționale, dar nu și sănătoase. Ca atare într-un scenariu ți-ai asumat întreaga responsabilitate a relației, în care te-ai luptat enorm ca totul să fie bine. Și ai făcut și pentru el sau în locul lui, încât ai uitat cum e să fii femeie, să se depună eforturi pentru tine. Cealaltă variantă presupune un anumit grad de dependență. Partenerul este o persoană puternică, descurcăreață, îi place să dețină controlul și să rezolve orice problemă înainte să realizezi că o ai. În felul acesta i-ai predat lui puterea, independența ta. Nu e exlusă nici o dependență financiară de el.
Citește și:
Comportamente prin care o femeie (prea) independentă își poate castra emoțional partenerul
Foto: PR