Iata cateva metode simple, cu ajutorul carora iti vei condimenta relatia, dar si un set de reguli, care te vor scuti de eventuale dezamagiri.
Stabiliti niste reguli de baza inca de la inceput!
Daca nu vrei sa fii tachinata cu replica ‘Intr-o relatie la distanta sunt fericiti toti patru!’, rostita de aceiasi prieteni binevoitori, atunci e mai bine sa comunici deschis cu partenerul tau si sa va puneti de acord asupra regulilor si termenilor care definesc relatia voastra. Chiar daca astfel de conversatii nu sunt tocmai placute si pot scoate la iveala lucruri pe care nu-ti doresti sa le stii, o discutie transanta este modalitatea cea mai eficienta prin care sa te feresti de dezamagiri ulterioare.
Nu lasa in aer subiecte delicate, cum ar fi daca ramaneti sau nu monogami atunci cand va aflati la distanta, cat de des comunicati si care este frecventa vizitelor. Atunci cand nu exista disensiuni, neclaritati sau resentimente, ambii parteneri joaca in acelasi film, iar asta este formula de succes a unei legaturi puternice.
Discutati deschis despre finalitatea relatiei voastre!
Pentru ca o relatie la distanta sa supravietuiasca, ambii parteneri trebuie sa simta ca exista o luminita la capatul tunelului. Este important sa discutati toate optiunile, chiar si pe cele care nu suna tocmai mai bine (sau mai ales pe acelea). In termeni concreti, dupa perioada de separare, asta s-ar traduce prin: unul dintre voi se va muta la celalalt, va veti reloca intr-un al treilea oras, veti incerca un experiment pe termen lung (traim doar intr-o epoca in care distantele sunt abolite prin mijloacele de comunicare).
Amandoi aveti nevoie de o motivatie, ceva la care sa va raportati atunci cand aveti indoieli cu privire la situatia plina de provocari in care va aflati. Dar atunci cand stabiliti aceasta finalitate, trebuie sa fiti siguri ca amandoi o intelegeti si o acceptati pe deplin. Sa crezi sau sa speri ca prietenul tau se va muta cu tine sau ca te va cere in casatorie este ca si cum te-ai pregati singura pentru dezamagire sau resentimente.
Evitati comunicarea excesiva!
Aparent, sa vorbesti zilnic cu prietenul tau pare a fi cea mai eficienta metoda de a intretine o relatie la distanta. Totusi, oricat de tentante ar fi, e bine sa evitati conversatiile zilnice si sa incercati sa va limitati la doar cateva pe saptamana. Astfel, veti avea lucruri mai incitante de impartasit si veți fi mai entuziasmati sa vorbiti unul cu altul, pentru ca anticipati mai mult aceste conversatii. In plus, nu vei deveni dependenta de apelurile lui si nu-ti vei petrece timpul asteptand sa te sune.
Alternati vizitele!
Atunci cand este posibil, incercati sa va vizitati alternativ. In felul acesta, veti pastra un echilibru in ceea ce priveste eforturile financiare si implicarea fiecaruia. Astfel, va veti putea cunoaste reciproc prietenii si veti petrece aceeasi cantitate de timp devenind parte din viata celuilalt. Daca unul dintre voi calatoreste mai mult, cu timpul asta creeaza frustrari si resentimente. Dar daca reusiti sa alternati vizitele, profitati cat mai mult de ele si transformati-le in experiente memorabile!
Page: 1 2