Ghid de bună purtare când vrei să te desparți de partenerul de cuplu

Vrei să te desparți de partenerul tău de cuplu? Există o serie de bune practici care fac mai lină și mai elegantă această ruptură.

Pe principiul ce ție nu-ți place, altuia nu-i face, există o serie de reguli (morale) când vrei să te desparți de cineva. În primă fază gândește-te la toate despărțirile tale din trecut, cele inițiate de tine sau de celălalt. Ce ți-ai fi dorit să faci diferit? Cum te-a tratat incorect fostul partener și te-a rănit suplimentar? Ce câștigi dacă vrei să te răzbuni pe el? Ce pierzi? Sunt și copii la mijloc, implicații financiare, sociale? Așadar, iată ce este indicat să nu faci.


Nu în mediul online

Este mai simplu și poate că eviți drama, conflictul, reproșurile. Însă tu cum te-ai simți ca el să îți scrie un scurt mesaj de adio? Oare dacă apelezi la un e-mail sau un sms, el nu va deveni și mai virulent, poate chiar vine la tine acasă sau la serviciu, căutând sens, explicații? O metodă facilă poate crea complicații ce îți aduc și ție disconfort, nu doar lui.

Bagajele la ușă

Vine de la serviciu, de la o deplasare sau o vizită și găsește totul strâns metodic. Doar să își ia bagajele și să plece. E traumatizant și componenta respect nu prea mai e acolo. De unde și declarația de război post despărțire de care nu cred că ai nevoie.


Ghosting

Ce înseamnă asta? Brusc nu îi mai răspunzi la mesaje, la telefoane, practic dispari de pe suprafața Pământului. Iar el insistă până realizează că a fost părăsit subit, fără o discuție care să clarifice asta. În final este o dovadă de cruzime…

În public

O astfel de discuție, de adio, necesită un cadru mai intim. Căci despărțirea presupune multă încărcare emoțională, tristețe, furie, regret, nevoia de discuții chiar prelungite, și presiunea spațiului public poate înrăutăți lucrurile.

Minciuna

Îi spui că vrei doar o pauză de câteva luni, pe când tu știi clar că este vorba despre despărțirea fără drum de întoarcere. Că îți dorești o perioadă să te concentrezi pe profesie, și el îți consumă timp și energie. Scuzele pot fi variate. Folosindu-le creezi confuzie, îi dai speranțe. Ceea ce îl va determina să insiste, să te caute sistematic, iar tu nu vrei asta. Ci doar să puneți punct și să îți vezi de viața ta, fără el în ea.


Cerințe absurde

Ai în minte o serie de lucruri care țin de standarde înalte sau fantasmagorie. Și speri că dacă i le ceri el va fi cel care dă înapoi. Încerci să îi forțezi mâna în felul acesta, și poți avea chiar surprinderea ca fiind sub presiune să fie de acord cu ele.

Îi dai de înțeles

Consideri că dacă te porți urât, îl critici, nu vrei să mai ieșiți împreună, îl ignori pur și simplu, el va înțelege care este deznodământul poveștii voastre. Poate că va pricepe iminența despărțirii și va lupta mai convins să păstreze relația. Sau va considera că este doar o perioadă proastă care se va încheia la un moment dat.


Citește și:
Tipuri de hobby-uri care au un impact pozitiv și asupra relației de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle