Fostul partener te caută? Motive ascunse pe care le confunzi cu dorul sau dorința împăcării

Tatonezi cu ideea de împăcare? Fostul partener vine către tine? De ce face asta nu are legătură nicicum cu motivele la care te gândești tu.

Fostul partener te caută? Motive ascunse pe care le confunzi cu dorul sau dorința împăcării

Parcă prinzi aripi. Te sună, îți dă mesaje, te invită în oraș sau apare brusc la tine la serviciu sau la tine acasă. Ești sigură că fostul partener face asta deoarece e mistuit de dor și se gândește serios la o împăcare. Motivele lui nu sunt neapărat așa de încărcate de speranță și nici… nobile.

Strict orgoliu

Se hrănește din suferința ta, din faptul că vede în ochii tăi dorința împăcării. Pentru el e o formă de confirmare care îl face să se simtă bine, să se simtă dorit, puternic, în control. E o alimentare falsă și nesănătoasă a stimei și încrederii în sine.

Test

Cumva evaluează care îi este în continuare poziția în caz că se răzgândește și vrea înapoi în relație. Este și o modalitate de a te ține agățată emoțional, să poată reveni fără probleme, ușa să nu îi fie definitiv închisă.

A fost respins

A ieșit cu diferite femei la cafea sau la masă, a invitat persoane în oraș și răspunsurile nu au fost cele pe care și le-a dorit, lucrurile nu au mers mai departe așa cum își imagina. Aplicațiile de dating online nu i-au oferit puzderie de femei frumoase și disponibile. A plăcut ori place pe cineva anume și persoana respectivă a fost foarte tranșantă în refuz sau se joacă cu el precum șoarecele și pisica. Având așteptările spulberate și ego-ul masculin șifonat se întoarce unde i-a fost bine, unde s-a simțit dorit. Evident pe o durată limitată de timp până când i-ai crescut încrederea în sine sau până când cea pe care o place decide să fie mai drăguță sau cunoaște pe cineva nou. Căci în paralel cu tine el explorează în continuare absolut fiecare oportunitate.

Așa e mai bine pentru el

Și lui îi este greu după despărțire, chiar suferă. Motivele despărțirii au fost foarte serioase, nu s-a putut corecta nimic și împăcarea nu e o soluție viabilă. În același timp, la fostul partener nu funcționează varianta în care rupeți brusc legătura și fiecare își vede de viața lui. El are nevoie să mai fie în contact o vreme, să se facă treptat distanțarea emoțională. Însă maniera în care se vindecă devine o sursă de durere pentru tine.

Își calmează vocea critică

I-ai spus o mulțime de lucruri, i-ai reflectat gesturi, comportamente de-ale sale care te-au rănit. Toate acestea el le-a perceput ca pe o critică ce de asemenea a stimulat propria sa voce critică. Și dacă a fost un iubit incapabil și insensibil, acum vrea să arate că e un om bun, atent, un fost iubit grijuliu care e acolo și când… nu ai nevoie. E strict un proces de spălare a imaginii, prin care vrea să dovedească contrariul a ceea ce i-ai reproșat sau contrariul a cum s-a etichetat el la nivel inconștient.

Teama de singurătate

De-a lungul timpului el nu a fost niciodată singur, mereu a trecut din relație în relație aproape imediat. Sau și dacă a avut perioade fără relație asumată conștient și oficial, exista acolo o listă de domnișoare cu care ieșea prin rotație și își alunga singurătatea. De la a fi o perioadă lungă din viața lui cu tine, la a fi din nou singur e o distanță considerabilă care îi activează teama de singurătate și se agață de tine.

Citește și:
Momente grele în relație? Strategii să le faceți față mai eficient

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle